Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Підпірні стіни — допоможуть обіграти переваги та приховати недоліки (ФОТО)

Підпірні стіни — допоможуть обіграти переваги та приховати недоліки (ФОТО)

Ціна створення з лишком окупається естетикою та красою ділянки.

2 хв на прочитання25 Березня 2024, 08:24
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Кожна ділянка індивідуальна: на одній зустрічаються круті схили, інша відрізняється рівними ділянками. Однак власник кожної хоче використати її максимально, тобто обіграти переваги та приховати недоліки. Саме це завдання може вирішити підпірна стіна, ціна створення якої з лишком окупається естетикою та красою ділянки. Про це розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Ось деякі поради, які допоможуть правильно організувати простір:

✔ Якщо ваша ділянка розташована на схилі, створіть ступінчасті тераси. Це надасть території шарму та чарівності, зробить рельєф цікавішим. Однак це не надто просто — можливе природне сповзання ґрунту. Тож рекомендується убезпечити ділянку від цього неминучого процесу за допомогою підпірних стінок (у цій справі надзвичайно важливий точний розрахунок підпірної стінки: її товщини, довжини, профілю — довірте цю справу професіоналам).

✔ Використовуйте кожну підпірну стіну «на повну»: прикрасьте її рослинами, висадіть у швах кладки звичні до таких екстремальних умов квіти.

✔ Підпірна стіна з каменю — чудовий варіант фону каміна для барбекю. Така «нестандартність» — зайве підтвердження креативності господаря ділянки, його творчої натури.

✔ Ретельно продумайте облаштування підпірної стіни (ціна споруди в кінцевому підсумку залежить саме від цього). Тобто дайте відповідь на запитання, пов'язані з тим, чи буде стінка з фундаментом або без, з якого матеріалу вона буде виконана, який профіль матиме.

Фото 1/8

Взагалі з погляду ландшафтного дизайну підпірні стіни — ще один спосіб оформлення ділянки, організації простору, надання їй необхідного обʼєму й естетичної завершеності. Тому оптимальний варіант — звернутися по допомогу до професіоналів. Вони виконають усі роботи грамотно, швидко та якісно. Вам залишиться лише оцінити результат.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.