Спеціалізований Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо» наводить рецепт відомого салату «олів’є» для прихильників правильного харчування. Авокадо замість картоплі знижує кількість вуглеводів, а відсутність яєць та соєвий сир тофу замість м'яса (ковбаси) як джерело білка робить салат менш жирним і калорійним. Якщо використовувати не консервований горошок, а свіжий або заморожений, то в салаті також поменшає цукру — адже цукор при консервації що горошку що кукурудзи використовується завжди. Використання в рецепті свіжих огірків знижує кількість солі у страві.
Проте слід враховувати, що не всі їдять авокадо й не всім сподобається смак тофу. Окрім того, хоч ці варіанти замін продуктів корисні, але вони призведуть до невпізнання смаку салату. Та якщо любите тофу чи з різних причин не вживаєте продуктів тваринного походження, то таке «олів’є» вам смакуватиме.
Інгредієнти:
морква — 100 г;
свіжі огірки — 120 г;
солоні огірки — 80 г;
копчений або салатний тофу — 100 г;
авокадо — 100 г;
зелений горошок — 90 г;
зелень за смаком;
заправка (пісний майонез або суміш натурального йогурту та песто-соусу).
Приготування.
Моркву відварити до м'якості, дати їй охолонути.
Зварити зелений горошок (до м'якості він вариться не більше 5-10 хвилин).
Нарізати всі інгредієнти кубиками та додати заправку, перемішати.
Більше новин читайте на GreenPost.