Догори
Дати відгук

Перехворілі повинні мати більше прав, ніж вакциновані — інфекціоніст

І «зелений паспорт» мають отримати насамперед ті, хто перехворів.

2 хв на прочитання19 Вересня 2021, 09:13
Поділитись:

Відомий лікар-інфекціоніст Євген Дубровський розповідає, що перехворілі на  COVID-19 захищені набагато краще за вакцинованих. Лікар говорить, що зайвий раз це підтверджує персонал ковідних відділень — люди, які вже другий рік працюють із коронавірусниими пацієнтами, всі давно перехворіли, і повторних випадків захворювання як не було, так і немає.

«Статистика невблаганна і незаперечна. Медики, і не тільки інфекціоністи, масово не хворіють удруге. Щось їх береже. Думаю, всі розуміють, що це «щось» — гарний імунітет, а не маски або миті руки. До слова, рівень антитіл у медпрацівників дуже високий», — розповідає інфекціоніст.

Тому лікар ставить питання: на якій підставі вважається, що перехворілі більш небезпечні в плані поширення вірусу, ніж щеплені?

«Чому досі всіляко ігнорується і не розглядається питання, як мінімум, зрівнювання в правах і перехворілих, і вакцинованих? Хоча в корені це також невірно. Перехворілі — порівняно з щепленими — практично повністю безпечні для оточуючих. Де зелений паспорт для вчителя, туриста, студента, медика й інших, хто перехворів і пред’являє результат аналізу з антитілами? Чому на роботу не можна перехворілим? На чому ґрунтується цей стан речей? Навіщо все ускладнювати, накручувати ворожнечу в суспільстві і створювати проблеми, де їх зовсім немає?» — запитує лікар.

Свій виступ на ефірі каналу «Україна 24» Євген Дубровський також завершив тезою «дайте спокій перехворілим».

«Ніколи, ні при якому захворюванні такого не було, щоб за людьми здоровими, перехворілими щойно, бігали зі шприцами і примушували щепитися. Це нелогічно, не медично, протиприродно», — сказав він.

Також ми розповідали, чому хибна безпечність щеплених може бути небезпечною — інфекціоніст.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.