Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Перед судом постануть троє експосадовців, які вивели з держвласності землю в портовій акваторії Чорноморської філії ДП «АМПУ»

Перед судом постануть троє експосадовців, які вивели з держвласності землю в портовій акваторії Чорноморської філії ДП «АМПУ»

Передали земельну ділянку товариству, заподіявши державі майже 25 млн грн збитків

1 хв на прочитання31 Травня 2023, 14:43
Поділитись:

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, начальника відділу Державного агентства водних ресурсів України та колишнього міського голови Чорноморської міськради Одеської області.

Їм інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). Про це йдеться у пресрелізі Офісу ГПУ.

Розслідуванням встановлено, що у 2018 році обвинувачені з метою одержання неправомірної вигоди для одного з приватних підприємств погодили та затвердили проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду у довгострокову оренду.

Внаслідок таких дій відбулося незаконне вибуття із державної власності земельної ділянки площею 0,8 га водного об’єкту загальнодержавного значення в портовій акваторії Чорноморської філії ДП «Адміністрація морських портів України».

Таким чином, вони безпідставно передали земельну ділянку товариству, заподіявши державі майже 25 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.