Печиво на варених жовтках — легкий рецепт

1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Просто тане у роті.

Якщо ви хоч раз бували на сільському українському весіллі, то неодмінно куштували печиво на варених жовтках. Його можна приготувати в домашніх умовах. Завдяки вареним жовткам печиво стає по-особливому розсипчастим — настільки, що просто тане у роті.

Інгредієнти:

варені жовтки — 3 шт.;

цукрова пудра — 0,5 скл.;

вершкове масло — 250 г + 150 г для глазурі;

борошно — 2 скл.;

цукор — 200 г;

молоко — 3 ст. л.;

какао — 2 ст. л.;

кокосова стружка — для посипання;

волоські горіхи.

Приготування.

Варені жовтки перетерти через сито, масло розтерти з борошном. Усе з’єднати і додати цукрову пудру. Замісити тісто.

Відщипувати невеличкі шматочки тіста, формувати з них кульки, в середину кожної поклавши шматочок горіха.

Кульки викладати на деко і випікати при температурі 180-200 °C.

Тим часом розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні, помішуючи, щоб воно не підгоріло. Додати цукор, какао та молоко, постійно помішуючи, щоб не залишалося грудочок. Довести суміш до кипіння на слабкому вогні й варити ще 2–3 хвилини, поки глазур не стане гладкою та блискучою. Трохи охолодити, щоби глазур загусла, але залишалася рідкою.

Готове печиво обкачати у глазурі, а поверх — у кокосовій стружці.

Викласти на плоску тарілку, щоб підсохло.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: