Якщо ви хоч раз бували на сільському українському весіллі, то неодмінно куштували печиво на варених жовтках. Його можна приготувати в домашніх умовах. Завдяки вареним жовткам печиво стає по-особливому розсипчастим — настільки, що просто тане у роті.
Інгредієнти:
варені жовтки — 3 шт.;
цукрова пудра — 0,5 скл.;
вершкове масло — 250 г + 150 г для глазурі;
борошно — 2 скл.;
цукор — 200 г;
молоко — 3 ст. л.;
какао — 2 ст. л.;
кокосова стружка — для посипання;
волоські горіхи.
Приготування.
Варені жовтки перетерти через сито, масло розтерти з борошном. Усе з’єднати і додати цукрову пудру. Замісити тісто.
Відщипувати невеличкі шматочки тіста, формувати з них кульки, в середину кожної поклавши шматочок горіха.
Кульки викладати на деко і випікати при температурі 180-200 °C.
Тим часом розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні, помішуючи, щоб воно не підгоріло. Додати цукор, какао та молоко, постійно помішуючи, щоб не залишалося грудочок. Довести суміш до кипіння на слабкому вогні й варити ще 2–3 хвилини, поки глазур не стане гладкою та блискучою. Трохи охолодити, щоби глазур загусла, але залишалася рідкою.
Готове печиво обкачати у глазурі, а поверх — у кокосовій стружці.
Викласти на плоску тарілку, щоб підсохло.
Більше новин читайте на GreenPost.