Печиво на огірковому розсолі — несподіваний рецепт

1 хв на прочитання21 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Список продуктів — короткий і дешевий, а смак — просто чудовий.

Ви можете здивуватись, але огірковий розсіл придатний не лише для приготування розсольника чи пампушок. Якщо у вас залишилося на дні банки трохи розсолу, можна спекти солодке печиво за цим рецептом. Список продуктів — короткий і дешевий, а смак — просто чудовий.

Інгредієнти:

огірковий розсіл — 1 склянка;

цукор — 1 склянка;

олія — 150 мл;

борошно — 3 склянки;

сода — 1 ч. л.;

ванілін — на кінчику ножа;

масло чи маргарин — для змащування.

Приготування.

У миску влити розсіл, олію, насипати цукор, ванілін, усе ретельно перемішати.

В окрему миску просіяти борошно й додати соду.

З’єднати обидві маси й вимісити м’яке тісто.

Залишити тісто на 15 хвилин «відпочити».

Присипати стіл борошном і розкачати тісто в пласт завтовшки 5-7 мм. Вирізати фігурки формочками чи пропустити тісто через м’ясорубку зі спеціальною насадкою.

Розігріти духовку до 200 °C.

Деко змастити маслом або маргарином. Викласти печиво.

Випікати печиво 10 хвилин, до золотистого кольору.

У тісто для печива можна додати мак, кунжут, кокосову стружку чи подрібнені горіхи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: