Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Печериці в клярі з легким соусом: закуска, яка розлітається за лічені хвилини

Печериці в клярі з легким соусом: закуска, яка розлітається за лічені хвилини

Хрумка золотиста скоринка, під якою ховаються соковиті гриби.

2 хв на прочитання11 Травня 2024, 13:30
Печериці в клярі Рецепт приготування закуски Страва з грибів Печериці в клярі Рецепт приготування закуски Страва з грибів
Поділитись:

Пропонуємо приготувати оригінальну закуску – печериці в клярі, смажені у фритюрі. Для панірування використовуємо борошно, яйця та подрібнені сухарі. Щоб паніровка рівно лежала на грибочках і повністю їх покривала, паніруємо повторно. Тут необхідно дотримуватись чіткої послідовності всіх шарів панірування. За рахунок такого товстого шару грибний сік повністю залишається всередині. Завдяки завершальному шару — подрібненим сухарям, кульки набувають хрумкої золотистої скоринки, під якою ховаються соковиті гриби.

Інгредієнти:

  • Печериці 500 г
  • Яйця 2 шт
  • Молоко – 2 стол.ложки
  • Борошно
  • Панірувальні сухарі
  • Пучок петрушки і кропу
  • Зелена цибуля 50 г
  • Сметана або грецький йогурт 400 г

Спосіб приготування:

  1. Великі гриби розрізати четвертими, дрібні залишити цілими.
  2. Обмити гриби і видалити бруд.
  3. Далі кожен грибочок обваляйте в борошні, зайве борошно струсіть.
  4. Яйця вбийте в глибоку миску, додайте молоко, розколоти виделкою, трохи додайте солі та перцю.
  5. Після борошна печериці опустіть у яєчну суміш.
  6. Третім шаром панірування будуть подрібнені сухарі.
  7. Після сухарів грибочки назад опустіть у яйце.
  8. Ще раз запаніруйте заготовки у сухарях.
  9. На вогонь поставте сотейник, влийте велику кількість олії (краще без вираженого запаху), розігрійте її. Щоб скоротити кількість масла до мінімуму, використовуйте вузьку ємність. У добре розігріту олію (не киплячу) по черзі опускайте заготовки. Смажте їх приблизно 3 хвилини, періодично перевертаючи, щоб усі боки кульок прожарилися рівномірно.
  10. Печериці в паніровці дістаньте з олії за допомогою шумівки, покладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе надлишки олії. Страву подавайте на стіл у тандемі з сметанним соусом. Цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною.

Подати гриби з соусом до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання5 годин тому
Термінова нарада щодо критичної ситуації з опалювальним сезоном у Кривому Розі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитанняВчора