Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Печериці в клярі з легким соусом: закуска, яка розлітається за лічені хвилини

Печериці в клярі з легким соусом: закуска, яка розлітається за лічені хвилини

Хрумка золотиста скоринка, під якою ховаються соковиті гриби.

2 хв на прочитання11 Травня 2024, 13:30
Печериці в клярі Рецепт приготування закуски Страва з грибів Печериці в клярі Рецепт приготування закуски Страва з грибів
Поділитись:

Пропонуємо приготувати оригінальну закуску – печериці в клярі, смажені у фритюрі. Для панірування використовуємо борошно, яйця та подрібнені сухарі. Щоб паніровка рівно лежала на грибочках і повністю їх покривала, паніруємо повторно. Тут необхідно дотримуватись чіткої послідовності всіх шарів панірування. За рахунок такого товстого шару грибний сік повністю залишається всередині. Завдяки завершальному шару — подрібненим сухарям, кульки набувають хрумкої золотистої скоринки, під якою ховаються соковиті гриби.

Інгредієнти:

  • Печериці 500 г
  • Яйця 2 шт
  • Молоко – 2 стол.ложки
  • Борошно
  • Панірувальні сухарі
  • Пучок петрушки і кропу
  • Зелена цибуля 50 г
  • Сметана або грецький йогурт 400 г

Спосіб приготування:

  1. Великі гриби розрізати четвертими, дрібні залишити цілими.
  2. Обмити гриби і видалити бруд.
  3. Далі кожен грибочок обваляйте в борошні, зайве борошно струсіть.
  4. Яйця вбийте в глибоку миску, додайте молоко, розколоти виделкою, трохи додайте солі та перцю.
  5. Після борошна печериці опустіть у яєчну суміш.
  6. Третім шаром панірування будуть подрібнені сухарі.
  7. Після сухарів грибочки назад опустіть у яйце.
  8. Ще раз запаніруйте заготовки у сухарях.
  9. На вогонь поставте сотейник, влийте велику кількість олії (краще без вираженого запаху), розігрійте її. Щоб скоротити кількість масла до мінімуму, використовуйте вузьку ємність. У добре розігріту олію (не киплячу) по черзі опускайте заготовки. Смажте їх приблизно 3 хвилини, періодично перевертаючи, щоб усі боки кульок прожарилися рівномірно.
  10. Печериці в паніровці дістаньте з олії за допомогою шумівки, покладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе надлишки олії. Страву подавайте на стіл у тандемі з сметанним соусом. Цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною.

Подати гриби з соусом до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитання4 години тому
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитання6 годин тому
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитання7 годин тому
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитанняВчора
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитанняВчора
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитанняВчора
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025