Догори
Дати відгук

Печериці, фаршировані рисом, у духовці — чудовий варіант для пісного меню нашвидкуруч

Для тих, хто дотримується посту, гриби незамінні в раціоні — адже вони легко можуть замінити м’ясо.

1 хв на прочитання01 Грудня 2024, 08:17
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Смачні, поживні, а головне ситні страви з рису — чудовий варіант для пісного меню нашвидкуруч. Для тих, хто дотримується посту, гриби незамінні в раціоні — адже вони легко можуть замінити м’ясо.

Для швидкого приготування печериць, фаршированих рисом, у духовці краще взяти якомога більші гриби, але щоб капелюшки не були надто відкриті, інакше випаде вся начинка. За бажання можна додати дрібно натерту моркву. Для вишуканого та хрумкого смаку посипте гриби сухарями перед запіканням. Прикрасити готову страву можна порізаною свіжою зеленню.

Інгредієнти:

рис — 50 г;

печериці — 600 г;

цибуля — 1 шт.;

сіль, перець — до смаку;

олія — до смаку.

Приготування.

Рис відварити у підсоленій воді протягом 30 хвилин. Потім промити у холодній воді.

За допомогою ножа вирізати ніжки грибів, а капелюшки викласти на змащене олією деко.

Цибулю дрібно нарізати й обсмажувати 2 хвилини на середньому вогні. Грибні ніжки порізати і відправити до цибулі. Смажити до золотистого кольору.

Туди ж додати відварений рис, сіль, перець, ретельно перемішати.

Готовою засмажкою щільно начинити капелюшки грибів та відправити у духовку на 20 хвилин при 190 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання49 хвилин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025