Для того, щоб замаринувати огірки з гострим перцем, потрібно підготуватися.
Інгредієнти:
вода — 1 л;
сіль — 2 столові ложки;
оцет (9%) — 30 мл;
цукор — 1 столова ложка;
огірки — 600 г або за потребою;
гострий перець — 1 шт.;
зубчики часнику — 2 шт.;
ріпчаста цибуля — 1/2 головки;
хрін — 1 лист;
кріп — 1 суцвіття;
лавровий лист — 1 шт.;
перець-горошок — 4 шт.;
смородиновий лист — 1 шт.
Приготування.
Все підготувати. В огірків необхідно зрізати попки, замочити у воді на 6 годин, щоб усунути гіркоту.
У літрову стерилізовану банку закласти спочатку приправу: очищені зубчики часнику, цибулю, перець горошком, кріп (краще парасольки), лист лавра, лист хрону та смородини.
Закласти огірки (необхідно зробити в них кілька проколів вилкою або ножем) і гострий перчик (можна порізаний, можна повністю).
Закип'ятити воду та залити банку з огірками, залишити приблизно на 25 хвилин.
Цю воду злити в каструльку, знову закип'ятити її і додати всі маринадні інгредієнти: сіль, цукор, оцет.
Отриманим маринадом залити банку з огірками. Закрутити банки стерилізованими кришками.
Перевернути банки з огірками. Закутати у ковдру. Залишити до повного остигання на добу. Потім поставити в місце (вже нагору кришками) для зимового зберігання.
Також ми розповідали про асорті з огірків і помідорів на зиму.