Пальчики оближеш: мариновані огірочки з гострим перцем

1 хв на прочитання05 Серпня 2022, 00:48

Але потрібна деяка підготовка.

Для того, щоб замаринувати огірки з гострим перцем, потрібно підготуватися.

Інгредієнти:

вода — 1 л;

сіль — 2 столові ложки;

оцет (9%) — 30 мл;

цукор — 1 столова ложка;

огірки — 600 г або за потребою;

гострий перець — 1 шт.;

зубчики часнику — 2 шт.;

ріпчаста цибуля — 1/2 головки;

хрін — 1 лист;

кріп — 1 суцвіття;

лавровий лист — 1 шт.;

перець-горошок — 4 шт.;

смородиновий лист — 1 шт.

Приготування.

Все підготувати. В огірків необхідно зрізати попки, замочити у воді на 6 годин, щоб усунути гіркоту.

У літрову стерилізовану банку закласти спочатку приправу: очищені зубчики часнику, цибулю, перець горошком, кріп (краще парасольки), лист лавра, лист хрону та смородини.

Закласти огірки (необхідно зробити в них кілька проколів вилкою або ножем) і гострий перчик (можна порізаний, можна повністю).

Закип'ятити воду та залити банку з огірками, залишити приблизно на 25 хвилин.

Цю воду злити в каструльку, знову закип'ятити її і додати всі маринадні інгредієнти: сіль, цукор, оцет.

Отриманим маринадом залити банку з огірками. Закрутити банки стерилізованими кришками.

Перевернути банки з огірками. Закутати у ковдру. Залишити до повного остигання на добу. Потім поставити в місце (вже нагору кришками) для зимового зберігання.

Також ми розповідали про асорті з огірків і помідорів на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: