Свіжі овочі та фрукти - це незамінне джерело вітамінів та мінералів. Щоденно вживаючи свіжі овочі та фрукти, ми отримуємо необхідну кількість вітамінів А, С, Е, В1, В2, В6, К, РР. Крім того багато заліза, калію, магнію, кальцію, фосфору та інших мікроелементів. Завдяки цим речовинам відбуваються процеси кровотворення, зміцнюється імунітет, забезпечується нормальна діяльність всіх органів та систем.
Також овочі - це запорука молодості та довголіття. Старіння – це процес окислення, а вживання в їжу антиоксидантів дозволяє уповільнити цей процес, а значить і старіння нашого організму. Крім того вони попереджують розвиток онкологічних захворювань. В овочах та фруктах міститься велика кількість антиоксидантів, але вони залишаються активними лише протягом декількох годин, потім гинуть. Тому вживати їх потрібно регулярно. Це сповільнить процес старіння і збереже Вашу красу та здоров’я.
Огірки та їх користь
Огірки зволожують організм. Медики завжди наголошують на важливості вживання достатньої кількості води, особливо в спеку. Але джерелом рідини не обов’язково мають бути напої. Огірки містять 97 відсотків води, що робить їх ідеальними для зволоження організму.
Знижують ризик раку. Огірки містять лігнани та поліфеноли – ці речовини, як показують дослідження, знижують ризик деяких видів раку. Це відноситься, наприклад, до раку молочної залози та раку шийки матки.
Забезпечують міцні кістки. Огірки багаті на вітамін К, який допомагає кальцію краще розподілятися в організмі – це, у свою чергу, підтримує щільність кісток, захищає нас від переломів, допомагає запобігти остеопорозу.
До речі, вітамін К вважається однією з найкращих речовин для підтримки мозкової активності у похилому віці.
Очищають організм. Вживаючи огірки, ми допомагаємо своєму кишечнику краще очищатись. Ерепсин, що міститься в них, розщеплює білок, сприяє хорошому травленню, перетравленню м’яса.
Знімають стрес. Огірки є багатим джерелом низки вітамінів групи В – вони потрібні для неврологічного здоров’я, стабільної психіки, активної розумової діяльності, стресостійкості.