Освіжаючий лимонад із м'ятою й імбиром — ідеальний напій для спекотного дня

2 хв на прочитання20 годин тому
Фото: Thyme-and-envy.com

Поєднання солодкості, кислинки та свіжості.

Цей лимонад ідеально підходить для спекотних днів — він освіжає, бадьорить і має приємну гостринку від імбиру.

Інгредієнти.

вода — 1 склянка (250 мл); 

цукор — 1 склянка (200 г);

дрібно натертий чи порізаний тонкими кружальцями імбир — 2-3 столові ложки;

свіже, злегка утрамбоване листя м'яти  1/2 склянки;

свіжовичавленого лимонного соку — 1 склянка (приблизно 4-6 лимонів);

холодна вода — 3-4 склянки (750 мл — 1 л);

скибочки лимона, свіжі гілочки м'яти та тонкі кружальця імбиру — для прикраси (за бажанням);

кубики льоду — до смаку.

Приготування.

У невеликій каструлі змішати воду та цукор. Довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

Додати натертий імбир. Зменшити вогонь і кип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин, щоб імбир віддав свій аромат.

Зняти з вогню і додати листочки м'яти. Добре перемішати.

Накрити каструлю й дати сиропу настоятися щонайменше 30 хвилин (або довше, щоб отримати інтенсивніший смак).

Процідити сироп через дрібне сито, щоб видалити шматочки імбиру та м'яти. Дати сиропу повністю охолонути.

У великому глечику змішати свіжовичавлений лимонний сік і охолоджений імбирно-м'ятний сироп.

Додати 3-4 склянки холодної води (або газованої води, якщо ви віддаєте перевагу шипучому лимонаду). Скуштувати й відрегулювати кількість води чи сиропу до смаку — можливо, вам захочеться додати більше солодкості чи кислоти.

Добре перемішати.

Наповнити склянки льодом. Налити лимонад у склянки. Прикрасити скибочками лимона, свіжими гілочками м'яти та тонкими кружальцями імбиру.

Насолоджуйтесь!  

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: