Орчата — освіжаючий безалкогольний напій, популярний у Мексиці. Його готують із рисової води, кориці й ванілі. Він має кремову текстуру та унікальний, ніжний смак.
Інгредієнти.
рис — 1 склянка;
вода — 4 склянки;
кориця — 1 паличка;
ванільний екстракт — 1 ч. л.;
цукор — ½ склянки;
молоко — до смаку (коров'яче або кокосове).
Приготування.
Рис промити. Замочити його разом із паличкою кориці у воді на 4–8 годин, а краще — на ніч.
Злити воду. Рис і корицю перекласти у блендер, додати трохи води й збити до однорідної маси.
Отриману суміш процідити через дрібне сито чи марлю.
У рідину, що вийшла, додати цукор і ванільний екстракт. За бажання додати трохи молока для насиченішого смаку.
Подавати напій охолодженим із льодом.
Більше рецептів читайте на GreenPost.