Омлет із сиром, ковбасою та хлібом готується у мікрохвильовій печі. За бажання копчену ковбасу можна замінити шинкою або вареною ковбасою.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
молоко — 100 мл;
ковбаса копчена — 80 г;
сир твердий — 40 г;
хліб білий — 30 г;
петрушка свіжа — 5 г (4-5 гілочок);
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
олія (для змащування форми) — 1 ч. ложка.
Приготування.
Ковбасу нарізати невеликими кубиками.
Сир натерти на середній тертці.
Яйця розбити у глибоку миску.
Влити молоко. Додати сіль і мелений перець.
Збовтати виделкою або віничком.
Додати подрібнені сир і ковбасу до омлетної суміші.
Петрушку промити, обсушити, дрібно посікти ножем і відправити в миску, за бажання відклавши дрібку зелені для подачі.
Хліб поламати руками на невеликі шматочки і додати в миску.
Перемішати.
Форму для запікання, придатну для мікрохвильової печі (скляну або керамічну, без позолоти або металевих елементів), змастити олією. Викласти підготовлену суміш омлету у форму. Готувати в мікрохвильовій печі на повній потужності (800 кВт) приблизно 4 хвилини.
Оригінальний омлет із сиром та ковбасою, випечений у мікрохвильовій печі, готовий. Подають його до столу, за бажання посипавши зеленню.
Також ми розповідали про хешбраун — американські картопляні оладки: простий рецепт без яєць і борошна.