Омлет із сиром, ковбасою та хлібом (у мікрохвильовій печі) — смакота за кілька хвилин

1 хв на прочитання04 Листопада 2022, 07:27

Подаючи його до столу, можна присипати зеленню.

Омлет із сиром, ковбасою та хлібом готується у мікрохвильовій печі. За бажання копчену ковбасу можна замінити шинкою або вареною ковбасою.

Інгредієнти:

яйця — 2 шт.;

молоко — 100 мл;

ковбаса копчена — 80 г;

сир твердий — 40 г;

хліб білий — 30 г;

петрушка свіжа — 5 г (4-5 гілочок);

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія (для змащування форми) — 1 ч. ложка.

Приготування.

Ковбасу нарізати невеликими кубиками.

Сир натерти на середній тертці.

Яйця розбити у глибоку миску.

Влити молоко. Додати сіль і мелений перець.

Збовтати виделкою або віничком.

Додати подрібнені сир і ковбасу до омлетної суміші.

Петрушку промити, обсушити, дрібно посікти ножем і відправити в миску, за бажання відклавши дрібку зелені для подачі.

Хліб поламати руками на невеликі шматочки і додати в миску.

Перемішати.

Форму для запікання, придатну для мікрохвильової печі (скляну або керамічну, без позолоти або металевих елементів), змастити олією. Викласти підготовлену суміш омлету у форму. Готувати в мікрохвильовій печі на повній потужності (800 кВт) приблизно 4 хвилини.

Оригінальний омлет із сиром та ковбасою, випечений у мікрохвильовій печі, готовий. Подають його до столу, за бажання посипавши зеленню.

Також ми розповідали про хешбраун — американські картопляні оладки: простий рецепт без яєць і борошна.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: