Олії, які краще не вживати при високому холестерині

1 хв на прочитання30 Листопада 2022, 08:11

Деяких продуктів краще уникати.

Холестерин виробляється та розщеплюється у печінці. Вживання продуктів, що містять занадто багато насичених жирів і занадто мало ненасичених жирів, змінює те, як печінка справляється з холестерином. Наші клітини печінки мають рецептори ліпопротеїнів низької густини (ЛПНГ). Коли холестерин ЛПНГ проходить через кров, ці рецептори виводять холестерин із крові та направляють у печінку для розщеплення. Дослідження показують, що вживання дуже великої кількості насичених жирів заважає рецепторам працювати так добре, і в крові накопичується холестерин.

Дві олії для приготування їжі, які шкідливі для вас, якщо вам потрібно стежити за рівнем холестерину, - це кокосова олія та пальмова олія.

Уникайте кокосової та пальмової олії, оскільки, на відміну від інших рослинних олій, вони містять багато насичених жирів. Кокосова олія вважається здоровим варіантом. Але кокосова олія майже повністю складається з насичених жирів.

Вона містить навіть більше насичених жирів, ніж вершкове масло, тому, ймовірно, викличе ті ж проблеми зі здоров'ям. Кокосова олія має чудовий смак і відмінно підходить для каррі в тайському стилі, але краще використовувати її економно. Оливкова олія може бути гарною альтернативою, якщо у вас високий рівень холестерину, оскільки вона містить ненасичені жири.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: