Окрошка з крабовими паличками схожа на «класичну», але містить не лише звичні інгредієнти. Утім, готується вона не складніше за звичайну.
Інгредієнти:
квас — 1 л;
огірки свіжі — 1 шт.;
крабові палички — 100 г;
редиска — 5 шт.;
яйця — 2 шт.;
гірчиця — 1 ст. ложка;
сметана — 3 ст. ложки;
кріп свіжий — ½ пучка;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Курячі яйця відварити, охолодити, очистити від шкаралупи. Промити огірок, редиску, свіжу зелень.
Огірок для окрошки нарізати у формі кубиків. (Якщо у огірка товста шкірка, то її треба зрізати.)
Крабові палички теж нарізати кубиками.
З редиски зрізати хвостики. Нарізати редиску кільцями чи півкільцями.
Подрібнені інгредієнти з'єднати у мисці. Додати до них покришений курячий білок.
Для заправки курячі жовтки, що залишилися, з'єднати з гірчицею.
Дрібно покришити свіжий кріп. Додати в миску до гірчиці та жовтків. Посолити й поперчити.
Додати сметану.
Інгредієнти для заправки ретельно перемішати.
Інгредієнти окрошки залити холодним квасом.
Додати заправку, перемішати.
Окрошка з крабовими паличками готова. Смачного!
Також ми писали про 5 способів зробити улюблену літню страву не лише смачною, а й корисною.