Новорічна закуска «Мішечки Діда Мороза» не лише смачна, а й виглядає дуже оригінально та незвично.
Інгредієнти:
молоко — 400 мл;
яйця — 2 шт.;
цукор — 1 дрібка;
борошно пшеничне — 170 г;
олія — 3 ст. ложки для млинців + 4 ст. ложки для начинки + для змащування сковороди;
курка (грудка, стегенця тощо) — 300 г;
рис — 70 г;
морква — 1 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
майонез — 2 ст. ложки;
зелень свіжа — 2-3 гілочки;
сіль за смаком;
цибуля зелена — 10 пір'їн.
Приготування.
Курку (будь-які частини) заздалегідь відварити в підсоленій воді, остудити, відокремити м'ясо від кісток. Рис промити, відварити, остудити.
Збити яйця з сіллю та цукром.
У яєчну масу, що вийшла, влити тепле молоко.
Підсипати порціями борошно і відразу почати інтенсивно перемішати тісто віничком. У кінці налити в тісто для млинців олію.
Добре розігріти сковороду для випікання млинців. Змастити її олією. Ополоником набрати тісто млинця і розподілити його по поверхні сковороди.
Смажити тонкі млинці до рум'яності з двох боків. Готові млинці скласти стосом.
Для начинки дрібно порубати відварене куряче м'ясо.
Моркву натерти на тертці, а цибулю дрібно нарізати. Овочі обсмажити на олії.
Додати до курки варений рис і пасеровані овочі.
Перемішати. Додати трохи майонезу та рубаної свіжої зелені.
Приготовлену начинку викласти в центр млинця.
Млинець із куркою та рисом зав'язати у формі мішка, за допомогою зеленої цибулі (також можна використовувати для цього сир-кіску).
Святкові мішечки з подарунками до Нового року готові!
Також ми розповідали про печінковий рулет із морквою та сиром — делікатес, який просто готується.