Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Нове дослідження показує, що активне сексуальне життя може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Нове дослідження показує, що активне сексуальне життя може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Яскравий секс може стати секретною зброєю проти погіршення пам’яті.

3 хв на прочитання29 Жовтня 2023, 20:31
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Дослідження показують, що постійна сексуальна активність може сприяти більш успішному старінню, довголіттю та покращенню фізичного та психічного здоров’я. Навіть саме відчуття тісного емоційного зв’язку є одним із найбільших факторів довголіття.

Проте нове дослідження, проведене науковцями з Пенсійського університету, Каліфорнійського університету в Сан-Дієго та університетів Бостона, показало, що цим користь сексу для літніх людей не обмежується. Воно пролило нове світло на взаємозв’язок між сексуальним задоволенням, здоров’ям судин і пам’яттю. Результати дослідження, опублікованого в рецензованому журналі Gerontology, показали, що повноцінне сексуальне життя може служити секретним щитом проти погіршення пам’яті. Про це розповідає The Healthy.

Дослідники виявили, що у чоловіків віком від 56 до 68 років навіть незначне зниження еректильної функції протягом 12 років було пов’язане з прискореною втратою пам’яті. Ця кореляція зберігалася навіть після контролю за помітними факторами ризику зниження когнітивних функцій, такими як серйозні серцево-судинні захворювання та гіпертонія. Команда також виявила, що сексуальне задоволення може мати прогностичне значення для втрати пам’яті.

Еректильна функція у чоловіків стала чутливим барометром здоров’я судин і потенційно когнітивного здоров’я (мозку).

Автори дослідження відзначили, що поточні дослідження активно вивчають, як ці висновки застосовуються до жінок. Усі розглядаються такі фактори, як зміни кровотоку, які призводять до зниження сексуального збудження, гормональні зміни, пов’язані з менопаузою, і, як правило, нижчий рівень сексуального задоволення у жінок порівняно з чоловіками.

Автори припускають, що зміни в сексуальному здоров'ї можуть служити ранніми попереджувальними ознаками майбутніх когнітивних проблем. Подібно до того, як світловий сигнал на панелі приладів попереджає водіїв про можливі проблеми з автомобілем, зміни в сексуальному здоров’ї також можуть спонукати до дослідження когнітивного здоров’я. Автори дослідження закликають людей не відкидати незначні проблеми, а відкрито обговорювати їх із лікарями для раннього виявлення та втручання.

Незважаючи на те, що зв’язок між сексуальним здоров’ям і зниженням когнітивних функцій ще належить дослідити, їхні висновки підкреслюють потенційну важливість сексуального здоров’я як частини більш широкого розуміння когнітивного здоров’я.

Крім того, дослідники підкреслюють вплив загальної задоволеності життям на когнітивні функції. Спираючись на інше дослідження, опубліковане в журналі International Psychogeriatrics, вони відзначають, що підвищення оцінки задоволеності життям на одну точку може призвести до зниження ризику деменції на 28 % через п’ять років. Це служить нагадуванням про те, що фактори способу життя, включаючи надмірне вживання алкоголю, ожиріння, куріння, депресію, соціальну ізоляцію та відсутність фізичної активності, можуть суттєво впливати на наше когнітивне здоров’я.

Дослідники наголошують на необхідності відкритих дискусій про сексуальне здоров’я. Вони підтримують потребу в комплексній статевій освіті для дорослих, яка може спрямувати людей у дослідженні шляхів підвищення сексуального задоволення. На жаль, такої освіти часто бракує, через що багато дорослих не знають про різні доступні стратегії покращення свого сексуального досвіду.

Отже, дослідження показало, що повноцінне сексуальне життя — це не лише джерело задоволення: воно також може відігравати важливу роль у збереженні пам’яті та ясності розуму з часом.

Тимчасом ІПСШ стали більш поширеними серед тих, кому за 50: пояснюють американські лікарі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів стане цифровим
2 хв на прочитання11 хвилин тому
 Кінь понівечив господаря.
Фото: ОЦЕМД
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Знижує рівень цукру в крові Корисні напої Чай
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитання11 годин тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost