- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Ніжний класичний торт-снікерс з арахісом, простий рецепт
Класичний торт снікерс з арахісом – дуже ніжний, він значно смачніший за батончики. Готується торт снікерс в домашніх умовах дуже просто. Прикрасити його можна за власним бажанням, наприклад повністю обсипати арахісом або покрити глазур'ю. Спеціально для вас неперевершений торт снікерс українською – простий рецепт смачного тортика для справжніх ласунів!
Для коржів:
- 2 великих яйця
- 120 гр цукру
- 220 гр сметани
- 2 ст. л. какао
- 200 гр пшеничного борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 40 гр вершкового масла
- Для масляно-заварного крему:
- 300 гр цукру
- 400 гр вершкового масла
- 600 мл молока
- 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 2 ч. л. ванільного цукру
Для масляного крему зі згущеним молоком:
- 200 гр вершкового масла
- 300 гр вареного згущеного молока
- 300 гр арахісу
Для прикрашання:
- 1 ч. л. какао
- 100 гр арахісу
1
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та збиваємо міксером до утворення світлої пишної піни.
2
Додаємо сметану та розмішуємо вінчиком.
3
Змішаємо разом какао, просіяне борошно та розпушувач і додаємо в миску. Перемішуємо вінчиком до отримання однорідного густого тіста.
4
Вершкове масло розтопимо та увіллємо до тіста, ретельно розмішаємо.
5
У формі діаметром 18-20 см з пергаментним папером почергово випікаємо два коржі для торта снікерс при температурі 180°С протягом 25 хвилин.
6
Спершу приготуємо масляно-заварний крем. Для цього в каструльку увіллємо 500 мл молока, додаємо цукор і ванільний цукор. Доводимо до кипіння, помішуючи.
7
У решті 100 мл молока розводимо крохмаль і тонкою цівкою вливаємо у киплячий молочний сироп. Постійно помішуючи, варимо крем до загустіння.
8
Готовий заварний крем переливаємо в миску та залишаємо охолоджуватися. Щоб зверху не утворилася скоринка, щільно накриваємо крем харчовою плівкою.
9
Коли заварна частина крему повністю охолоне, почнемо збивати міксером м'яке вершкове масло. Не припиняючи збивати, додаємо невеликими порціями заварний крем.
10
Для приготування крему зі згущеним молоком збиваємо м'яке масло, додаємо до нього варене згущене молоко та знову збиваємо до однорідності.
11
Додаємо у крем подрібнений смажений арахіс і перемішуємо.
12
У роз'ємну форму, в якій випікається торт, викладаємо один корж та змащуємо шаром масляно-заварного крему. Зверху викладаємо шар крему зі згущеним молоком і арахісом. Знову викладаємо шар масляно-заварного крему.
13
Накриваємо крем другим коржем, виклавши його рівною стороною вгору. У такому вигляді поставимо торт снікерс у холодильник мінімум на 2 години, щоб він застиг.
14
У крем, що залишився, додаємо чайну ложку какао та перемішуємо. Виймаємо торт із форми та з усіх боків змащуємо шоколадним кремом. Боки торта прикрашаємо подрібненим арахісом. Решту крему викладаємо у кондитерський мішок із фігурною насадкою та прикрашаємо торт завитками крему.
15
Торт снікерс готовий. Поставимо його в холодильник ще на 1-2 години, щоб настоявся.