Догори
Дати відгук

Ніжні млинці з кабачків із секретним соусом: у Греції його використовують для «романтичних ночей»

Млинці подаємо у гарячому вигляді з охолодженим соусом

2 хв на прочитання05 Липня 2023, 21:19
Поділитись:

Риба, морепродукти, багато оливкової олії, свіжі фрукти та овочі, зелень – ось з чого, в основному, складається грецька кухня. З м’яса віддано перевагу баранині, козлятині, свинині. Проста, приготовлена ​​тільки з найсвіжіших продуктів, їжа може наситити будь-якого любителя смачно поїсти. Різні поєднання овочів, дозрілих під щедрим сонцем, овечого сиру та ароматних трав, присмачені знаменитим маслом олив, створюють оригінальні, котрі користуються любов’ю не тільки у греків різноманітні салати.

Приготувати справжній грецький обід не так вже й складно. Варто поставити собі за мету, ознайомитися з пропонованими рецептами, втілити їх у життя і красиво подати частування гостям, супроводивши келихом справжнього грецького напою.

Млинці — доволі знайома для греків страва, яку вони, до речі, наділили особливим значенням.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 штуки
  • Кефір — 300 мілілітрів
  • Курячі яйця — 4 штуки
  • Борошно — 2 склянки
  • Петрушка — пучок
  • Олія оливкова — 2 столових ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Харчова сода — пів чайної ложки
  • Масло вершкове — для соусу

Приготування кабачкових млинців:

  • Дрібно натерти кабачок, віджати сік. Додати яйця, налити кефір, посипати сіллю та подрібненою петрушкою. Перемішати.
  • Поступово насипати борошно, замісити тісто.
  • Налити ложку олії, насипати соду, розмішати. Відставити на 20 хвилин.
  • Намазати нагріту сковороду олією, сформувати млинець, смажити з двох сторін.
  • Намазати вершковим маслом кабачкові млинці.

За бажанням можна додати спеціальний соус дзадзики, який готується на випадок романтичної вечері. Отже, для приготування соусу дзадзики потрібно дрібно порубати або пропустити через прес часник, очистити і натерти на тертці огірок. Добре віджати м’якоть. У йогурт додаємо часник, огірок, оливкову олію, оцет (або лимонний сік), дрібно нарізаний кріп та сіль. Все ретельно перемішуємо та охолоджуємо.

Млинці подаємо у гарячому вигляді з охолодженим соусом, тому краще спочатку зробити соус, а потім взятися за приготування самої страви.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Спеції Шкідливі продукти Печінка
Лікарі попередили про найнебезпечнішу спецію для печінки
1 хв на прочитання37 хвилин тому
Запуск зонда «Чан'є-6». Фото: HECTOR RETAMAL/AFP
Китай запустив безпілотний зонд на зворотний бік Місяця
1 хв на прочитаннягодина тому
Ракус із раною за два дні до того, як його помітили з припаркою з лікарського листя. Фото: Armas
Орангутанг став першою дикою твариною, яка самотужки вилікувала свою рану, зробивши «мазь» із лікарської рослини
3 хв на прочитання2 години тому
Система екстреного сповіщення лікарів Перше медоб'єднання Львова
У 54 львівських лікарнях запрацювала система екстреного сповіщення лікарів - knopka
1 хв на прочитання3 години тому
Тепер і Німеччина: пройшли випробування ракети з двигуном на свічковому воску, яка має транспортувати супутники в космос
1 хв на прочитання4 години тому
У Берліні на заводі з виготовлення систем ППО та ракет сталася пожежа: місто в отруйному диму
1 хв на прочитання5 годин тому
В Арктиці зафіксовано перший випадок смерті моржа від пташиного грипу
2 хв на прочитання5 годин тому
Глобальний екологічний фонд допоможе Україні запустити проєкти зі створення сталої транспортної інфраструктури для захисту біорізноманіття
1 хв на прочитання6 годин тому