- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Нічна паска»: рецепт Олександрійської паски покроково
«Нічна паска»: рецепт Олександрійської паски покроково
Паска завжди буде смачнішою, якощо готувати з гарним настроєм і без протягів.
Великдень Рецепт Олександрійської паски покроково Пропонуємо один з найкращих рецептів великодньої випічки – Олександрійської паски. Її часто називають “нічною паскою”, оскільки її можна підготувати заздалегідь ввечері, а пекти вранці.
Ця назва походить від традиції виготовлення опари, яка вночі “відпочиває”. Олександрійська паска виходить вологою та довго не черствіє. З цього рецепту вийде 6 пасок діаметром 13 см.
Інгредієнти на Олександрійську паску
Опара:
- 200 мл пряженого молока
- 500 г цукру
- 250 г вершкового масла
- 5 яєць
- 3 жовтка
- 75 г пресованих дріжджів
Тісто:
- 1.25 кг борошна
- 1 ст.л коньяку або рому
- 1/2 ч.л. ванільного екстракту (або 1 пакетик ванільного цукру)
- цедра 1 апельсину
- 200 г родзинок
- дрібка солі
Покроковий рецепт:
- Починаємо з приготування опари. У глибоку миску всипати цукор, додати тепле пряжене молоко та перемішати вінчиком. Вкинути пресовані дріжджі і змішати інгредієнти.
- В миску з дріжджами додати 5 яєць, 3 жовтка та холодне масло, подрібнене кубиками. Збити все міксером. Накрити миску з опарою харчовою плівкою та залишити на 10-12 годин.
- . Коли пройде час, зняти з опари плівку, додату туди 1 ст. л коньяку або рому, сіль, ванільний екстракт, цедру, сухофрукти. Поступово всипати борошно – спочатку половину та змішати вінчиком. Далі всипати другу половину борошна та вимішати масу руками, поки вона не стане однорідною та гладкою. Місити тісто, поки воно не буде відставати від стінок миски та рук. Покласти тісто в тепле місце на 1,5-2 години.
- Розділити тісто на 6 частин. Сформувати з них кульки з рівним верхом, на якому не повинно бути родзинок та покласти в форми. Накрити форми рушником та поставити в тепле місце на 1 годину. Коли паска збільшиться вдвоє, змастити верх жовтком.
- Попередньо розігрійте духовку до 180°C. Поміcтити паски в духовку і через 2 хвилини знизити температуру до 160°C. Випікати 50 хвилин до золотистого кольору на поверхні.
Більше новин читайте на GreenPost.
Актуально
Більше з розділу Агро
Озимина під загрозою: як «Сімейні молочні ферми» рятують врожай 2026 року
2 хв на прочитання3 години тому
Український цукор та ЄС: "гірка тема" переговорів та п'ятикратне зростання квоти
2 хв на прочитання4 години тому
Уряд збільшує фінансування для відновлення зрошення та страхування врожаю
2 хв на прочитання5 годин тому
Умань готує до запуску новий агроекопарк площею 23 га
1 хв на прочитання11 годин тому
Українське картоплярство — найперспективніша агрогалузь для інвестицій після війни
2 хв на прочитання13 годин тому
16 грудня відзначають Міжнародний день вина Піно Меньє (Pinot Meunier)
1 хв на прочитання15 годин тому
Інвестиційна привабливість Черкащини: маслосирзавод в Ірклієві виставили на аукціон
1 хв на прочитання14 Грудня 2025
Агрохолдинг планує відкрити завод із виробництва альтернативного білка з комах
1 хв на прочитання13 Грудня 2025
Більше з GreenPost
У Мінрозвитку пояснили про «податок на відбудову», деталі
1 хв на прочитання23 хвилини тому
На Дністрі виявлено пів кілометра браконьєрських сіток: врятовано червонокнижну рибу
1 хв на прочитаннягодина тому
Оновлення переліку критичних об'єктів: вивільнено 800 МВт потужності
1 хв на прочитання2 години тому
Кримська окупаційна влада забрала майно в Олександра Усика
2 хв на прочитання6 годин тому
Суд звільнив від покарання поліцейського, який визнав вину в угоні автомобіля
2 хв на прочитання7 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 17 грудня 2025 року
3 хв на прочитання8 годин тому
В Україні запроваджено порайонне оповіщення про повітряну тривогу
1 хв на прочитання9 годин тому
Коли світла і води немає: підтримка особистої гігієни
2 хв на прочитання10 годин тому

