Цей торт з шоколадним та апельсиновим мусом - надзвичайно смачний! Спробуйте його приготувати, і ви не пошкодуєте!
Яйця добре збити з цукром та сіллю до білої маси, наприкінці додати олію. Решту сипучих просіяти і вмісити лопаткою. Пекти при 175 градусах 40 хвилин. Вистудити та розрізати на 3 коржі, просочувати нічим не потрібно
Сік і цедру з апельсинів, масло, цукор і легко збиті яйця у каструльці із товстим дном поставити грітись на вогонь. Довести до легкого загустіння, але не кип’ятити, маса буде добре гарячою і трішки загуслою, тоді виключити. Не перегрійте, щоб не згорнулись яйця. Забрати з вогню. Всипати швидкорозчинний желатин і добре розмішати до його розчинення. Тоді заварну основу повністю вистудити. Вершки збити до піків і легко перемішати лопаткою із холодною заварною масою. Можна поставити мус в холодильник на 10-15 хвилин, щоб трохи загус.
Шоколад залити гарячими вершками і добре вимішати. Вистудити. Відібрати 150 г отриманої маси на покриття торта. Решту змішати лопаткою зі збитими вершками та збитим до пухкого масла. Мус готовий.
Зібрати торт: корж, шоколадний мус, корж, апельсиновий мус, корж. Поставити застигати і стабілізуватись в холодильник. Обмазати зверху відкладеною шоколадною масою.
Більше новин читайте на GreenPost.