Догори
Дати відгук

Небезпечний рівень холестерину можна визначити за шкірою рук

Названо ознаку смертельно небезпечного рівня холестерину, помітну на руках

2 хв на прочитання05 Січня 2022, 08:11
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Лікарі-терапевти наполягають: чим старшою стає людина, тим уважніше їй та її близьким потрібно стежити за рівнем холестерину в крові. Наявність шкідливого холестерину може серйозно погіршити якість життя і навіть призвести до багатьох небезпечних здоров'я.

Підвищений рівень холестерину в крові є частою причиною багатьох хвороб: від головного болю до суглобового. Тому пускати все на самоплив не можна. Тим більше, що сьогодні вчені знайшли чимало способів, як запідозрити недобре, не звертаючись до поліклініки. Навіть за зовнішніми ознаками. Один із них – стан шкіри рук.

Американські вчені провели серію експериментів і з'ясували, що оніміння кистей і відчуття, що руки постійно мерзнуть, вказують на підвищений рівень холестерину в крові.

Через високий вміст холестерину в крові судини в організмі звужуються або навіть закупорюються. Кров не надходить у повному обсязі. В результаті виникають відчуття поколювання. Надалі це може призвести до ураження периферичних артерій, пояснюють експерти.

Задуматися про стан здоров'я та відвідування лікаря варто і з появою інших, менш очевидних, але водночас суттєвих ознак нездоров'я. Наприклад, появи періодичних ниючих болів у ногах та судомах. У деяких пацієнтів, які мають підвищений холестерин, можуть також з'явитися виразки на шкірі, які не гояться кілька тижнів.

Іноді, за словами вчених, у людей можуть темніти шкіра між пальцями ніг та на самих пальцях.

З появою хоча б однієї з тривожних ознак, варто негайно записатися прийом до терапевта і здачу аналізів. Що швидше хвороба буде виявлена, то більше шансів перемогти її.

До слова, у Франції виявили новий штам коронавірусу камерунського походження.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.