Догори
Дати відгук

Не понеділок. Названо найбільш важкий день тижня

2 хв на прочитання24 Жовтня 2020, 18:00
Поділитись:

Понеділок вважається найважчим днем ​​тижня, але з ним за це звання може посперечатися п'ятниця, розповіла в інтерв'ю радіо Sputnik психолог Ірина Бліннікова.

Люди традиційно вважають понеділки важким днем. Дійсно, це початок робочого тижня, коли потрібно зі стану розслабленості і відпочинку переходити на трудовий режим. У цей період часто припускаються помилок, збої, зриви. Однак з наукової точки зору п'ятниця   - нітрохи не менш складний період. На людину починає тиснути вантаж накопиченої втоми, хоча помилок в цей день може бути менше, підкреслила Бліннікова.

«Якщо ми візьмемо криву працездатності, то там є етап «останній порив». Якщо людина знає, що у неї кінець робочого дня або кінець робочого тижня, то вона починає працювати краще. Вона очікує кінця роботи і початку відпочинку. Але п'ятниця і кінець четверга все-таки досить важкий час. Втома, що накопичилася дає себе знати », - зазначила фахівець.

Крім втоми, до п'ятниці накопичується і недороблена раніше робота. Спроби підтягнути відразу всі хвости можуть обернутися серйозними проблемами.

«Людям, які відкладають все на потім, здається, що вони все встигнуть зробити. Іноді у них це навіть виходить. Але вони витрачають при цьому надмірну кількість ресурсів і знаходяться в стані підвищеної емоційної і операціональної напруженості. За це доводиться розплачуватися. Платити доводиться своїм здоров'ям і фізичним, і психічним », - попередила Бліннікова.

Необхідно вміти планувати свій час і розподіляти навантаження рівномірно по днях тижня, тоді буде легше, радить психолог.

Додамо, є продукти, від яких болить голова.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.