Догори
Дати відгук

Не найкращі методи запобігання вагітності: чого варто уникати

26 вересня — Всесвітній день контрацепції.

2 хв на прочитання26 Вересня 2024, 11:14
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

26 вересня відзначають Всесвітній день контрацепції. У світі, де питання контролю народжуваності стає все більш актуальним, важливо усвідомлювати, що не всі методи є ефективними. Ось кілька способів, до яких навряд чи слід вдаватися для запобігання вагітності:

Перерваний статевий акт

Цей метод може здатися привабливим через свою простоту й «екологічну чистоту», але він має суттєві недоліки. У момент, коли чоловік близький до еякуляції, зупинитися буває складно. А маленька кількість насіннєвої рідини, що виділяється раніше, може містити сперматозоїди, які мають потенціал призвести до вагітності.

Гарячий душ

Вважається, що гаряча температура може вбити сперматозоїди, проте це не є надійним методом. Сподіватися лише на гарячий душ — це гра на межі фолу.

Тампон

Використання тампона як засобу контрацепції — сумнівна ідея. Цей метод не лише неефективний, а й може викликати дискомфорт під час статевого акту, а якщо мотузочка тампона застрягне, його дуже складно буде витягнути.

Грудне вигодовування

Багато жінок вважають, що годування груддю є надійним способом запобігання вагітності. Хоча відсутність овуляції зменшує ймовірність зачаття, та щойно менструальний цикл відновлюється, овуляція також може повернутися, а отже, ризик непланованої вагітності зростає. Якщо ж ви все-таки покладаєтесь на такий метод контрацепції, врахуйте, що для того, аби лактація пригнічувала відновлення менструального циклу, потрібно годувати дитину не рідше ніж що три години.

Менструація

Вважається, що під час менструації завагітніти неможливо, проте це не зовсім так: сперматозоїди можуть залишатися життєздатними в організмі жінки до кількох днів, що може призвести до запліднення, якщо овуляція настане незабаром після менструації.

Кола й оцет

Деякі люди намагаються використовувати колу як засіб контрацепції, промиваючи нею піхву. Звісно, кола не була створена для запобігання вагітності, і сподіватися на неї не варто. Спринцювання оцтом також належать до сумнівних методів.

Запам’ятайте, що для ефективного контролю народжуваності завжди краще звертатися до медичних фахівців і користуватися перевіреними методами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я