Не можна зрошувати газони, городи й сади, наповнювати басейни, мити транспорт тощо: у Сан-Марино — надзвичайний стан

1 хв на прочитання30 Серпня 2024, 20:10
Замок Гуайта в Сан-Марино: невелика держава оголосила надзвичайний стан води. Фото: Dursun Aydemir/Anadolu/picture alliance

У разі ігнорування приватним особам загрожує штраф у розмірі до 1000 євро.

Через дефіцит води уряд Сан-Марино оголосив надзвичайний стан, повідомляє Die Zeit.

«Ми закликаємо до почуття відповідальності всіх громадян Сан-Марино свідомо використовувати водні ресурси, щоб уникнути неналежного використання, й наголошуємо, що в таких випадках співпраця всієї спільноти Сан-Марино має важливе значення», — сказав Державний секретаріат.

Надзвичайна ситуація з водою передбачає кілька заборон, аби запобігти подальшому виснаженню і без того дефіцитних водних ресурсів у маленькій державі на півночі Італії. Відповідно, у період надзвичайної ситуації забороняється, зокрема, зрошувати газони, городи та фруктові сади, а також наповнювати водою басейни. Також заборонено прибирати двори, сходи та приватні доріжки, а також мити транспорт. У разі ігнорування приватним особам загрожує штраф у розмірі до 1000 євро.

За словами уряду, причинами дефіциту води в Сан-Марино є відсутність дощів в останні місяці і високі температури, які підвищили попит на питну воду серед населення.

З площею всього 61 км2 Сан-Марино є п'ятою найменшою країною в світі. У маленькій державі проживає 34 тисячі людей. Південь Італії також постраждав від посухи та нестачі води цього літа.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: