Догори
Дати відгук

Острів Капрі ввів тимчасову заборону на в'їзд для туристів через брак питної води

Влада італійського острова вже розвернула кілька катерів з екскурсіями через проблеми з подачею води з материка.

2 хв на прочитання24 Червня 2024, 08:24
Туристи в черзі за квитками на пором до острова Капрі. Фото: Napolipress/ipa-agency/picture alliance Туристи в черзі за квитками на пором до острова Капрі. Фото: Napolipress/ipa-agency/picture alliance
Поділитись:

На популярному італійському курорті, острові Капрі, з суботи, 22 червня, запроваджено тимчасову заборону на відвідування туристами. Влада острова пояснює це рішення «надзвичайною ситуацією» з нестачею питної води, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство AFP.

За словами мера острова Паоло Фалько, Капрі потерпає від нестачі води через технічні проблеми з її подачею з материкової Італії, від якої острів відокремлюють кілька кілометрів. Хоча в колодязях на Капрі залишається трохи питної води, вона загрожує вичерпатися. На острові було введено квоти на видачу води мешканцям — вони отримуватимуть по 25 л на сім'ю на день до подальшого повідомлення.

За цих умов неможливе прибуття тисяч туристів щодня, зазначив Фалько. Після введеної заборони рано вранці 22 червня влада Капрі вже розвернула кілька екскурсійних катерів, що прямували на острів, відомий своїми мальовничими бухтами, розкішними готелями та магазинами.

Влада Капрі в минулому вже намагалася обмежити щоденну кількість туристів на острові, оскільки це негативно впливає на побут місцевих жителів. Постійне населення Капрі налічує близько 13 тис. осіб, а кількість туристів, що відвідують острів, за рік доходить до 2 млн осіб.

Схожі скарги на туризм лунають останнім часом від влади відразу кількох регіонів Іспанії. Так, мер Барселони Жауме Кольбоні оголосив про намір заборонити до 2028 року здачу квартир у місті на короткий термін. За його словами, популярність короткострокової оренди в Барселоні призвела до того, що багато місцевих жителів не можуть дозволити собі винайняти чи купити квартиру.

За останні 10 років орендна плата у Барселоні зросла на 70 %, а вартість купівлі нерухомості — на 40 %. При цьому, за даними місцевої влади, близько третини нерухомості в місті здаються в короткострокову оренду незаконно.

Невдоволення масовим туризмом в Іспанії стрімко зростає. Крім ситуації з низькою доступністю житла, іспанці звинувачують туристів у перевантаженні системи охорони здоров'я, завданні збитків довкіллю та зростанні цін. Так, наприкінці квітня на демонстрацію проти масового туризму вийшли жителі Канарських островів — одного з найвідоміших курортних регіонів Іспанії. Цю акцію підтримали у Барселоні та Мадриді.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost
Ретроградний Сатурн 2024 Вплив на людей Що можна і не можна робити
Ретроградний Сатурн 2024: яких змін чекати від планети відповідальності, дисципліни та закону бумерангу
3 хв на прочитання30 хвилин тому
Учасниці Ara Style Senior та їхній 38-річний інструктор Юсуке Араї позують для фотографії після останньої репетиції перед виступом на місцевому фестивалі. Токіо, Японія, 24 травня 2024 року.
У Японії існує єдиний у країні (а може, й у світі) клуб брейк-дансу для літніх людей. Ось як виглядають його заняття (ФОТО)
6 хв на прочитаннягодина тому
Оподатковування Викиди сільського господарства Шкідливі викиди
Данія першою в Європі оподатковуватиме викиди сільського господарства
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: «Їжа легко»
Смачні повітряні здобні дріжджові булочки з вишнею — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання4 години тому
Вчені назвали продукти, які підвищують ризик безпліддя
1 хв на прочитання5 годин тому
Дієва порада щодо головного болю
1 хв на прочитанняВчора
Слід зосередитися на особистих стосунках: гороскоп на п'ятницю, 28 червня
2 хв на прочитанняВчора
На Волині упереджено неефективне використання 11,7 млн грн з місцевого бюджету
1 хв на прочитанняВчора