Названо три продукти, які ми їмо кожен день, а вони викликають рак

2 хв на прочитання12 Лютого 2022, 23:50

Солоні овочі та мариновані продукти містять велику кількість нітритів.

Одна з причин появи онкологічних захворювань – погане харчування.  Відомо, що одним з факторів розвитку онкологічних захворювань є харчування. Тому необхідно приділяти увагу всім прийомам їжі протягом дня, починаючи зі сніданку. Сьогодні ми поговоримо про продукти, які провокують поділ ракових клітин.

Смажені в олії продукти-канцерогени класу 2А

Смажені пиріжки, цибульні коржі, крильця у фритюрі, гамбургери є одними з улюблених продуктів, що вживаються більшістю людей на сніданок. Однак смажені в маслі продукти входять до групи канцерогенів класу 2а.

При смаженні харчових продуктів на високій температурі руйнуються не тільки вітаміни і поживні речовини, що входять до їх складу, але і відбувається високотемпературна денатурація білків і жирів, в результаті якої утворюються канцерогени, такі як бензпірен і гетероциклічні Аміни.

Таким чином, під час смаження в маслі при високих температурах багато корисних і поживних продуктів миттєво стають джерелом небезпечних канцерогенних речовин, що викликають рак. Прикладом служать курячі яйця. Це ідеальний продукт для сніданку. Однак в смаженому вигляді яйця можуть придбати канцерогенні властивості.Тому тим, хто любить їсти курячі яйця на сніданок, рекомендується вибирати більш корисні способи приготування, наприклад, варіння.

Соління-канцерогени класу А2

Нещодавно Міжнародне агентство з дослідження раку Всесвітньої організації охорони здоров’я додало в офіційний список канцерогенів мариновані продукти.

Солоні овочі та мариновані продукти містять велику кількість нітритів. Хоча самі по собі нітрити не викликають раку, але, з’єднуючись з продуктами розкладання білка в шлунку, сприяють утворенню канцерогенних речовин — нітрозамінів.

Звичайно ж, повністю виключати соління з раціону не варто, але часте вживання їх в їжу може привести до виникнення онкології.

Продукти переробки м’яса-канцерогени класу 1

Продукти переробки м’яса включають шинку, сосиски, бекон, в’ялене і копчене м’ясо, м’ясні консерви. Головним фактором небезпеки таких продуктів для здоров’я є вміст в них нітриту натрію.

Ще в 2016 році Всесвітня організація охорони здоров’я внесла продукти переробки м’яса в список канцерогенів класу 1, тобто продуктів, які з великою ймовірністю можуть викликати рак.

Щоб запобігти поділу ракових клітин, необхідно піклуватися про судинах головного мозку. У цьому питанні харчування також відіграє важливу роль. 

До слова, відомо як слід споживати продукти, щоб залізо засвоювалося правильно.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: