Краще остарігатися: смачні продукти, які часто містять у своєму складі канцерогени

1 хв на прочитання19 Березня 2023, 19:00
Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях

Сирий арахіс при неправильному зберіганні уражається грибком

У популярних продуктах, може бути виявлено значний вміст канцерогенів, які під час вживання вступають у реакцію.

Шашлик, смажене м’ясо

У процесі смаження або запікання м’яса виділяються бензопірени – ці речовини є відомими канцерогенами (вони присутні і в сигаретному димі).

Вироби із переробленого м’яса

У промисловому виробництві м’ясопродуктів використовуються добавки нітрит та нітрат. Коли вони потрапляють в організм вступають у реакцію із шлунковим соком, утворюються канцерогени нітрозаміни.

Арахіс

Сирий арахіс при неправильному зберіганні уражається грибком, що виділяє афлатоксин – по відношенню до організму він є канцерогеном.

Попкорн

Внутрішнє покриття пакетів для нього перфтороктанової кислоти, також здатне бути канцерогенним.

Кола

Від її вживання краще відмовитися, оскільки канцероген 4-метилимидазол входить до складу карамельного барвника, що надає колі характерного кольору.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: