- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Краще остарігатися: смачні продукти, які часто містять у своєму складі канцерогени
Краще остарігатися: смачні продукти, які часто містять у своєму складі канцерогени
Сирий арахіс при неправильному зберіганні уражається грибком
У популярних продуктах, може бути виявлено значний вміст канцерогенів, які під час вживання вступають у реакцію.
Шашлик, смажене м’ясо
У процесі смаження або запікання м’яса виділяються бензопірени – ці речовини є відомими канцерогенами (вони присутні і в сигаретному димі).
Вироби із переробленого м’яса
У промисловому виробництві м’ясопродуктів використовуються добавки нітрит та нітрат. Коли вони потрапляють в організм вступають у реакцію із шлунковим соком, утворюються канцерогени нітрозаміни.
Арахіс
Сирий арахіс при неправильному зберіганні уражається грибком, що виділяє афлатоксин – по відношенню до організму він є канцерогеном.
Попкорн
Внутрішнє покриття пакетів для нього перфтороктанової кислоти, також здатне бути канцерогенним.
Кола
Від її вживання краще відмовитися, оскільки канцероген 4-метилимидазол входить до складу карамельного барвника, що надає колі характерного кольору.