Названо причини, чому борщ може бути занадто жирним – основні помилки

1 хв на прочитання16 Квітня 2023, 19:53

Найкраще обсмажувати тільки буряки

Борщ, звичайно, повинен вийти наваристим, оскільки це одна з найважливіших якостей класичної страви. Однак часом відсоток жирності страви стає надто високим. Вживати такий суп складно, особливо в тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу легкій і здоровій їжі.

Але борщ сам по собі надмірно жирним не є – багато залежить від кухаря.

Класичний борщ прийнято готувати або на кістці, або на червоному м’ясі. При такому підході бульйон виходить поживним, ароматним та смачним.

Велика помилка полягає в тому, що господині вводять у і без того жирний бульйон обсмажені на олії овочі. Через це страва виходить надто важкою та шкідливою.

Найкраще обсмажувати тільки буряки, а моркву з цибулею просто тушити. Найбільш ароматним борщ вийде у тому випадку, якщо для тушіння зачерпнути готовий бульйон.

Навіть якщо ви готуєте борщ на курячому м’ясі, краще утриматися від введення обсмажених овочів. Для насичення страви необхідним відсотком жирності краще ввести кубик вершкового масла.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: