Догори
Дати відгук

Названо продукти, які полегшують біль у суглобах і допомагають заснути

Знаменитий дієтолог назвав продукти, які полегшують біль у суглобах.

2 хв на прочитання05 Грудня 2023, 08:13
Певний супефуд може допомогти покращити сон. Певний супефуд може допомогти покращити сон.
Поділитись:

За словами доктора Майкла Мослі, ферментовані продукти й напої можуть допомогти людям, які страждають на остеоартрит.

Прагнучи допомогти людям залишатися молодими, доктор Майкл Мослі досліджував, як певний супефуд може допомогти покращити сон та зменшити біль у суглобах, у спеціальному випуску свого подкасту.

Чому нам варто почати вживати ферментовані продукти

За словами доктора Мослі, в міру того, як ми стаємо старшими, кількість і різноманітність кишкових мікробів знижується, що сприяє хронічному запаленню і безлічі вікових захворювань. А додати корисні мікроби до нашого кишківника допоможуть ферментовані продукти.

В дослідженні, в якому вивчали стрес, добровольців попросили включити до свого щоденного раціону 2-3 порції ферментованих продуктів, а також гарну порцію клітковини. Через чотири тижні ті, хто дотримувався цієї сприятливої ​​для кишківника дієти, повідомляли, що відчували менше стресу і, що важливо, результат залежав від дози. У тих, хто їв більше ферментованих продуктів, ніж клітковини, спостерігалося зниження рівня стресу. Цікаво, що якість їхнього сну також покращилася.

 Поповнення кишкової мікробіоти дружніми мікробами також може допомогти полегшити біль. Під час рандомізованого контрольного дослідження 500 пацієнтів з остеоартритом попросили випивати на день дві порції молока, яке містить лактобацили. Через шість місяців вони повідомили про зменшення болю і скутості в колінах, а аналізи крові показали зменшення ознак запалення. Це важливо, тому що одна з причин, через яку ферментовані продукти, як кажуть, мають такий дуже поширений сприятливий вплив, полягає в їхній дії на нашу імунну систему – послаблюючи її, коли вона реагує надто бурхливо. Надактивна імунна система може призвести до хронічного запалення, яке своєю чергою може викликати багато захворювань, які ми пов'язуємо зі старінням, як-от біль у суглобах, діабет 2 типу та депресія.

Якщо ви твердо вирішили наситити свій кишківник корисними бактеріями, почніть регулярно вживати живий йогурт – за словами лікарів, це ворота до ферментованих продуктів.

Комбуча – ще один ферментований продукт, який дуже подобався багатьом людям, які брали участь у дослідженні. Якщо вам подобаються ферментовані овочі, квашена капуста – це просто чудово.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost