Завдяки своєму смаку і красивому кольору буряк стане бажаним доповненням до будь-якої страви. Він недорогий, універсальний, ситний і корисний для здоров'я.
Буряк багатий на антиоксиданти, клітковину і безліч вітамінів та мінералів. Дослідження показали, що він зменшує запалення, знижує кров'яний тиск, і, можливо, навіть лікує рак.
Зазначається, що цей овоч не тільки багатий на клітковину, але також містить кальцій, вітамін С, залізо, калій і магній. Крім того, буряк містить дві спеціальні сполуки, що борються із запаленнями: нітрати і беталіани.
В огляді журналу Food Science & Nutrition за 2021 рік обговорювалася позитивна роль харчових нітратів у контролі артеріального тиску. А аналіз семи досліджень засвідчив, що нітрат із бурякового соку знижує систолічний артеріальний тиск у людей із гіпертонією. Іншими словами, буряковий сік - ефективний та доступний спосіб підвищити рівень артеріального тиску.
Цікаво, що антиоксидантна дія буряка може також допомогти в лікуванні ракових пухлин. Деякі дослідження свідчать, що поєднання спеціальних лікарських засобів із буряковим соком пом'якшує ушкодження серця та підвищує ефективність препарату.
Більше новин читайте на GreenPost.