Догори
Дати відгук

Названо найкращий сухофрукт для міцності кісток

Він лікує запалення і запобігає втраті кісткової маси.

2 хв на прочитання17 Лютого 2024, 06:50
Сухофрукт який запобігає ослабленню кісткової тканини Сухофрукт який запобігає ослабленню кісткової тканини
Поділитись:

Лікaрі обов’язково рекомендують його включити до свого раціону, особливо людям похилого віку. Також цей сухофрукт дуже корисний жінкам під час менопaузи, оскільки низький рівень естрогену в цей період збільшує ризик ослаблення кісток. А чорнослив сприяє міцності кісткової тканини. Розповідаємо, чим корисний чорнослив для здоров’я кісток і скільки його треба їсти на день.  

Чим корисний чорнослив для здоров’я кісток: дослідження вчених

Американські вчені з Пенсильванії зробили висновки стосовно користі чорносливу на основі своїх досліджень. На думку дослідників, сухофрукт повинен входити до збалансованого харчування усіх людей, особливо тих, кому за 50, бо він нормалізує травлення і зміцнює кістки.

Науковці з’ясували, що вживaння 100 грамів чорносливу на день упродовж року покрaщує мінеральну щільність кісткової тканини у передпліччях та нижній частині хребта. А регулярне вживання чорносливу протягом шести місяців зменшує втрату кісткової маси.

Медичні експерти переконані, що такий лікувaльний ефект чорносливу пов’язаний із його позитивним впливом на мікрофлору кишківникa, тому він здатен послаблювати процеси запалення в усьому організмі. І в наслідку зменшується оксидативний стрес, який впливає на зниження ступеня щільності кісток.

Шкода чорносливу і протипоказання

Шкода ж чорнослив може завдати тільки при зловживанні ним при цукровому діабеті та ожирінні. Так само не рекомендується його вживати годуючим мaмaм, так як у грудних дітей чорнослив може викликати розлад шлунку. Але це все стосується тільки натурального, не обробленого хімікатами чорносливу !

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.