Догори
Дати відгук

Названо найефективніший режим роботи пральної машини з мінімальними витратами електроенергії

Експерти розповіли, який режим використовувати, щоб повністю розв’язати це питання.

2 хв на прочитання13 Липня 2024, 22:23
Пральна машина Електроенергія Поради Економія Пральна машина Електроенергія Поради Економія
Поділитись:

Пральна машина здатна стати «чорною» дірою для рахунків за електрику. З програмним забезпеченням можна вибирати режими, але ж не всі вони здатні одночасно бути ефективними, економними, щоб з малими витратами електрики ідеально випрати всі речі. Експерти розповіли, який режим використовувати, щоб повністю розв’язати це питання.

Режим прання передбачає об’єднання трьох факторів. Мова йде про температуру, воду та час дії запущеного циклу. Експерти рекомендують використовувати «Екорежим». Хоча він довший, проте води використовує менше. Пояснимо детальніше далі.

В короткому циклі з вищою температурою найбільше електрики витрачається саме на нагрівання. А обертання барабана менше потребує живлення. В результаті споживання електроенергії з нижчою температурою прання буде економнішим, бо споживатиме на 35-59% менше. А от короткий цикл з 90 градусами буде більше потребувати ресурсів.

Пральна машина без екорежиму

Не у всіх моделях машин екорежим називається саме так. Якщо у вас немає, тоді вибирайте цикл прання з температурою 30 градусів. Якщо є 20 градусів, то можна його використовувати. Такі режими не тільки економніші, але й екологічніші.

Фактор екологічності можна пояснити наступним чином. Сучасні порошки здатні бути дієвими щодо видалення забруднень навіть при низькій температурі. Біопорошок та цикл прання 30 градусів — ідеальне поєднання. Ферменти розчинять плями та забруднення, тож речі однозначно будуть чистими.

Якщо ви плануєте оновлювати пральну машину, зверніть увагу на наявність налаштування половинного завантаження. Він допоможе прати з потрібною вам частотою, але розхід ресурсів буде розрахований саме на 50%. Це зручно та економно.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost