Догори
Дати відгук

Названо ліки, які провокують ускладнення при коронавірусі

У Франції визначили препарати, які погіршують стан хворих на коронавірус.

2 хв на прочитання17 Березня 2020, 16:15
pixabay pixabay
Поділитись:

COVID-19 має звичайні симптоми грипу, але у нього дуже високий ступень розповсюдження. Загроза не в ньому, а в швидкому розвитку ускладнень.У Франції дослідники вже визначили, що протизапальні ліки викликають важкі наслідки при захворюванні, про що повідомив Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран.

У світі вже більше 63 тисяч хворих на коронавірус , в Європі загинуло від хвороби 2 755 осіб. Рівень смертності при COVID-19 складає в Китаї 3,6-6,1%, а за прогнозами по світу він досягне 3,8-4%, а це за підрахунками експертів вдвічі більше ніж нинішня оцінка та в 30 разів більше, ніж звичайний грип.

Біля 20% хворих на коронавірус COVID-19 потребують госпіталізації, але лише 5% вимагає більш серйозних заходів у відділенні інтенсивної терапії, а 2,5% вимагатимуть застосування апаратів з вентиляції легень. До того ж ліків проти вірусу немає. Не допомагає ані антибіотики, ані будь-які інші сильні заходи. Лікування лише симптоматичне та направлене на полегшення стану пацієнта.

Але наразі лікарі вже мають деякий досвід спілкування з цим грізним суперником, та видають рекомендації виходячи з уже існуючих препаратів. Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран попередив, що при зараженні коронавірусом, який викликає пневмонію Covid-19, категорично заборонено вживати протизапальні засоби, такі як ібупрофен або кортизон, передає Leeuwarder Courant. Саме ці ліки провокують укладення перебігу хвороби.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах Америки розробили новий тест на коронавірус, який працює в 10 разів швидше наявних. Зазначається, що система 8800 здатна протестувати до 4128 пацієнтів на день, а версія 6800 — до 1440 пацієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.