Догори
Дати відгук

Названо дев’ять найкращих ранкових напоїв для швидкого схуднення

Розпочніть свій день із правильного здорового напою, що може змінити цифри на вазі на вашу користь.

6 хв на прочитання30 Вересня 2023, 07:34
Приготування охолодженої матчі лате, одного з найкращих ранкових напоїв для швидкого схуднення. Фото: Shutterstock Приготування охолодженої матчі лате, одного з найкращих ранкових напоїв для швидкого схуднення. Фото: Shutterstock
Поділитись:

Чи знаєте ви, що починаючи свій день із правильного здорового напою, можна прискорити процес схуднення? В Eat This, Not That поговорили з експертами, які діляться своїми улюбленими ранковими напоями для швидкого схуднення. Якщо ви прагнете спалити жир, важливо перетворити звички здорового харчування та пиття на спосіб життя. З наведеними нижче напоями втрата ваги стає менш виснажливим та складним процесом — вони швидко готуються, легко вживаються вранці та мають чудовий смак!

1) Зелений чай

Наливання зеленого чаю в чашку. Фото: Shutterstock

Дослідження показують, що зелений чай може прискорити ваш метаболізм, що дуже важливо, якщо ви прагнете схуднути, каже лікар-дієтолог Ліза Янг, авторка книги «Нарешті ситий, нарешті стрункий». Окрім того, зелений чай містить катехіни, які є антиоксидантами, які довели свою ефективність у спалюванні жиру.

«Дослідження показують, що екстракт зеленого чаю, який, по суті, є концентрованими катехінами, знижує вагу та відсоток жиру в організмі», — додає Янг.

2) Холодна матча лате

Холодна матча лате. Фото: Shutterstock

Хоча було доведено, що чай матча сприяє спалюванню жиру, цей тонкий холодний лате із зеленого чаю матча може мати додаткову перевагу для вашої талії, оскільки він також є неймовірною секретною зброєю для схуднення, розповідають нутриціологи Теммі Лакатос Шеймс та Ліссі Лакатос.

Розпочинаючи свій ранок із цього смачного чайного напою, ви отримаєте антиоксиданти та збережете ситість протягом кількох годин, щоб ви не відчували бажання перекусити. Крім того, це всього 20 калорій! І на цьому переваги не закінчуються.

«Доведено, що зелений чай матча посилює спалювання жиру під час фізичних вправ, тому, якщо це спонукає вас більше рухатися, потенціал спалювання жиру може бути дуже вагомим», — додають нутриціологи.

3) Тепла вода з лимоном

Тепла вода з лимоном. Фото: Shutterstock

Це чудовий напій для детоксикації.

«Лимон має безліч переваг завдяки вмісту антиоксидантів і пектинових волокон. Пектинові волокна в лимоні — це розчинні волокна, які найчастіше містяться у фруктах і овочах. Цей напій чудово підходить для схуднення тому, що він зволожує, не містить калорій і може допомогти вивести токсини з організму», — пояснює Янг.

4) Золоте молоко з куркумою

Золоте молоко з куркумою. Фото: Shutterstock

«Хоча ранкові солодкі напої сумно відомі тим, що вони калорійні бомби та набирають кілограми, потягування цього заспокійливого, злегка солодкуватого, ситного золотого молока може допомогти уникнути тяги лише за 40 калорій», – розповідають нутриціологи.

Крім того, його приготування займає всього п’ять хвилин, що робить його незамінним доповненням до будь-якого насиченого ранку.

Цей смачний ковток, схожий на чай, містить куркуму, корицю й імбир — три дуже сильні спеції, які допомагають боротися із запаленням (а це те, що може зірвати ваші зусилля щодо схуднення). Кориця також допомагає вам зменшити тягу до цукру, регулюючи рівень цукру в крові.

«Крім того, спокійний настрій і стабільний рівень цукру в крові налаштовують вас на здоровий день, і немає нічого важливішого для запобігання переїданню, ніж рівномірність», — кажуть нутриціологи.

5) Імбирний чай

Імбирний чай. Фото: Shutterstock

Якщо ви любите чай, імбирний чай є ще одним із найкращих ранкових напоїв для швидкого схуднення, який ви можете пити. За словами Янг, цей теплий, заспокійливий напій може допомогти полегшити розлад шлунка, і він не містить калорій! Та й талія буде вам вдячна.

«Дослідження впливу імбирного чаю та того, що він може зробити для організму, виявило, що споживання імбиру може зменшити масу тіла та співвідношення талії до стегон», — додає вона.

6) Огірково-м'ятна вода

Огірково-м'ятна вода. Фото: Shutterstock

Освіжаюча склянка води з огірковою м’ятою не тільки нагадує розслаблюючий спа-салон, а й може допомогти вам схуднути та підтримувати зволоження.

«Настоювання води з м’ятою й огірком має купу корисних для здоров’я переваг, дві з яких підтримують втрату ваги та покращують травлення», – пояснює Янг.

7) Пажитникова вода

Склянка пажитникової води. Фото: Shutterstock

Вода з пажитника може допомогти у схудненні, пригнічуючи апетит і сприяючи відчуттю ситості. Наприклад, одне дослідження показало, що споживання клітковини пажитника на сніданок сприяє ситості та знижує споживання калорій, коли настає обід.

«Якщо ви хочете приготувати воду з пажитника, спробуйте замочити одну-дві столові ложки насіння пажитника у воді на ніч. Це часто п'ють вранці натщесерце. Потрібні додаткові дослідження, і якщо ви вагітні або намагаєтеся завагітніти, вам краще уникати цього», — пропонують нутриціологи.

8) Кава

Зріла жінка в рожевій сорочці тримає рожеву чашку кави. Фото: Shutterstock

Поки ви п’єте чорну каву (або з мінімальною кількістю рослинного чи знежиреного молока), то не накопичуватимете калорій, і цей улюблений ранковий напій може допомогти вам швидше схуднути.

«Дослідження виявили, що кава з кофеїном може зменшити споживання калорій і прискорити обмін речовин. Одне дослідження показало, що люди, які вживали каву з кофеїном, споживали значно менше калорій, ніж ті, хто вживав менше кофеїну чи не вживав кофеїну», — пояснюють нутриціологи.

Крім того, кофеїн прискорює метаболізм і стимулює роботу кишківника, що може сприяти зменшенню ваги.

9) Малиново-імбирний напій із лаймом

Малиново-імбирний напій із лаймом. Фото: Shutterstock

Подаруйте собі миттєве зволоження вранці за допомогою цього омолоджуючого ковтка. Водний настій з малиновим імбиром і лаймом допоможе вам позбутися будь-якої нездорової тяги та перестати сприймати спрагу за відчуття голоду.

«Ви запобіжите надлишковому споживанню калорій, що накопичує кілограми, і коли ви вживатимете цей насичений калієм напій, то протидієте набрякам і здуттю живота від будь-якого солоного чи солодкого напередодні. Це швидко відновить нормальний баланс рідини, вивільняючи надлишок води, який утримується в тканинах, для швидкої втрати ваги», — пояснюють нутриціологи. Насичений антиоксидантами імбир, лайм, м’ята та малина допомагають боротися з хронічним запаленням, яке стимулює збільшення ваги. Фітохімічний C3G малини збільшує виробництво як адипонектину (який покращує метаболізм жирів), так і лептину (який пригнічує апетит), допомагаючи втрачати вагу.

Також ми розповідали, що вода збільшує витрату калорій: лайфхак від дієтолога для тих, хто хоче схуднути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Зір може погіршуватися через проблеми з шийним відділом хребта — науковці
2 хв на прочитання14 хвилин тому
Які продукти не можна вживати дітям до 5 років
Фото: Дзеркало тижня
Продукти, які ні в якому разі не можна вживати дітям до 5 років
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Хто мало спить, той багато п'є: науковці встановили зв’язок між безсонням та алкоголізмом
4 хв на прочитання4 години тому
Законопроект про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні
Екокомітет підтримав законопроект про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні
1 хв на прочитання5 годин тому
«Станом на зараз є 28 тисяч дієт, і всі вони не працюють»: нутриціолог радить, як харчуватися, не рахуючи калорій
16 хв на прочитання6 годин тому
Українці стали частіше звертатися за допомогою, коли постраждали від торгівлі людьми
3 хв на прочитання7 годин тому
Буряковий квас - забутий цілющий напій, який пили наші предки
1 хв на прочитанняВчора
На Буковині через укус змії чоловіка госпіталізували медики
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Опудрювання часнику й цибулі навесні: чому і як це варто зробити
1 хв на прочитаннягодина тому
Укрзалізниця оголосила про зупинку руху
Фото: Олег Васильєв
Укрзалізниця оголосила про зупинку руху на ділянці Мукачево — Чоп
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення з відкритих джерел
Суп із хрущів — традиційна німецька страва: невдовзі його знову почнуть готувати, і ось чому
2 хв на прочитання3 години тому
На Полтавщині чоловік відбивався рибою від поліцейських,
На Полтавщині чоловік відбивався рибою від поліцейських: суд оголосив вирок
1 хв на прочитання4 години тому
Іспанія скасовує національну нагороду з кориди через занепокоєння щодо биків
2 хв на прочитання7 годин тому
Керівництво заповідника на Закарпатті завдало місцевому бюджету збитків на 6,2 млн грн
1 хв на прочитання8 годин тому
Поєднання вишуканих троянд і хвойних рослин у ландшафтному дизайні — яскраве рішення (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
На півдні Бразилії найсильніша за останні 80 років повінь, приблизно 55 людей загинуло (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому