Догори
Дати відгук

Названо 10 продуктів, які здатні запобігти серцевому нападу

Вони допомагають не лише знизити рівень холестерину, а й стабілізувати тиск. 

1 хв на прочитання25 Жовтня 2023, 06:50
Поділитись:

Дослідження наукових фахівців з Університету Едіт Коуен (Австралія) показує, що існують суперпродукти з числа простих овочів, котрі здатні дуже ефективно запобігати небезпечним судинним патологіям, включаючи серцеві напади та інсульти.

Кардіологи радять ввести в раціон помідори та оливкову олію, які багаті на антиоксиданти і чудово борються з так званим поганим холестерином. Також корисні для здоров'я серця авокадо, часник, мигдаль та жирні сорти риби. У них багато корисних кислот, які очищають судини. 

Крім цього, медики радять вживати бобові, зелений чай, ягоди, цільнозернові, чорний шоколад і листові овочі. Вони містять вітаміни та мінерали, які підтримують здоров'я судин, роблячи їх більш гнучкими. Це допомагає не лише знизити рівень холестерину, а й стабілізувати тиск. 

Вчені вже довели, що вживання чорного шоколаду на 57% знижує загрозу розвитку ішемічної хвороби серця. Також фахівці отримали дані, згідно з якими зелений чай має здатність очищати судини від жирових бляшок. При цьому медики рекомендують не лише стежити за своїм харчуванням, а й вести здоровий спосіб життя в цілому.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.