Названа секретна кількість мигдалю, яка захистить серце

1 хв на прочитання25 Січня 2024, 06:50

Мигдаль може зберігати серце здоровим довгі роки.

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Advances in Nutrition , це пов'язано з тим, що мигдаль містить не тільки необхідні поживні речовини, але також харчові волокна і жирні кислоти омега-3.

Дослідження показало, що дорослі, які їли близько 1,5 унції мигдалю на тиждень (45-50 грамів), зазнали зниження маси тіла і ліпопротеїнів низької щільності або поганого холестерину в порівнянні з контрольною групою.

Що робить мигдаль таким корисним для серця?

За словами дієтолога з США Лорі Недеску, мигдаль своїми серцевими якостями завдячує високому вмісту поживних речовин, зокрема, запасам мононенасичених жирів.

Мононенасичені жири знижують рівень холестерину, а також допомагають розвивати і підтримувати клітини вашого тіла. Крім мононенасичених жирів, мигдаль містить білок, вітамін Е і мінерали (магній, калій, мідь і цинк), які підтримують загоєння і імунітет.

Мигдаль також багатий рослинними з'єднаннями флавоноїдами: катехін, епікатехін, кверцетин, кемпферол та ізорамнетін. Вони діють як потужні антиоксиданти.

Вживання всього 50 грамів мигдалю на тиждень знижує ймовірність атеросклерозу.

Мигдаль можна готувати і вживати в їжу різними способами. Його можна не тільки їсти як корисний перекус, але і використовувати в якості начинки для салатів і смузі на сніданок, запікати, подрібнювати і додавати в органічне і корисне парфе і навіть подрібнювати в горіхову пасту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: