Навіть банки стерилізувати не доведеться: простий рецепт вишневого варення без цукру

1 хв на прочитання10 Липня 2022, 07:49

Знадобляться лише два інгредієнти: сама вишня та вода.

Заготовити вишню на зиму насправді просто. Для цього не знадобиться ні цукор, ні стерилізація.

Інгредієнти:

вишня

вода

Приготування.

У чисті банки по вінця викласти вишню.

Закип'ятити воду. Залити банки окропом по вінця, відразу ж накрити кришками і

накрити теплим пледом на 20-30 хвилин, щоб прогрілися.

Після цього надягнути кришку-сито (якщо її немає, можна зробити дірки у звичайній пластиковій кришці) і таким чином злити воду з кожної банки у каструлю.

Додати в каструлю ще 100 мл води та поставити на вогонь. Накривати кришкою і варити, доки не закипить.

Тим часом у кожну банку з ягодами кинути по половині чайної ложки лимонної кислоти.

Коли вода в каструлі закипіла, налити її назад у банки.

Закрити банки кришками і закрутити.

Перевернути і знову накрити пледом.

У такому вигляді вони мають простояти 24 години. Після цього їх можна ставити в комору, підвал чи погріб до зими.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: