Заготовити вишню на зиму насправді просто. Для цього не знадобиться ні цукор, ні стерилізація.
Інгредієнти:
вишня
вода
Приготування.
У чисті банки по вінця викласти вишню.
Закип'ятити воду. Залити банки окропом по вінця, відразу ж накрити кришками і
накрити теплим пледом на 20-30 хвилин, щоб прогрілися.
Після цього надягнути кришку-сито (якщо її немає, можна зробити дірки у звичайній пластиковій кришці) і таким чином злити воду з кожної банки у каструлю.
Додати в каструлю ще 100 мл води та поставити на вогонь. Накривати кришкою і варити, доки не закипить.
Тим часом у кожну банку з ягодами кинути по половині чайної ложки лимонної кислоти.
Коли вода в каструлі закипіла, налити її назад у банки.
Закрити банки кришками і закрутити.
Перевернути і знову накрити пледом.
У такому вигляді вони мають простояти 24 години. Після цього їх можна ставити в комору, підвал чи погріб до зими.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.