Догори
Дати відгук

Навіть банки стерилізувати не доведеться: простий рецепт вишневого варення без цукру

Знадобляться лише два інгредієнти: сама вишня та вода.

1 хв на прочитання10 Липня 2022, 07:49
Поділитись:

Заготовити вишню на зиму насправді просто. Для цього не знадобиться ні цукор, ні стерилізація.

Інгредієнти:

вишня

вода

Приготування.

У чисті банки по вінця викласти вишню.

Закип'ятити воду. Залити банки окропом по вінця, відразу ж накрити кришками і

накрити теплим пледом на 20-30 хвилин, щоб прогрілися.

Після цього надягнути кришку-сито (якщо її немає, можна зробити дірки у звичайній пластиковій кришці) і таким чином злити воду з кожної банки у каструлю.

Додати в каструлю ще 100 мл води та поставити на вогонь. Накривати кришкою і варити, доки не закипить.

Тим часом у кожну банку з ягодами кинути по половині чайної ложки лимонної кислоти.

Коли вода в каструлі закипіла, налити її назад у банки.

Закрити банки кришками і закрутити.

Перевернути і знову накрити пледом.

У такому вигляді вони мають простояти 24 години. Після цього їх можна ставити в комору, підвал чи погріб до зими.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
РНБО ввела мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
РНБО вводить мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
1 хв на прочитання2 години тому
ДБР викрило екс-очільника Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 млн грн
ДБР викрило екс-очільника чернівецького Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 мільйони
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Giallozafferano.com
Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Thisismoney.co.uk
Картопля дорожчає на 22 %, оливкова олія на 50 % — і це лише початок: зміна клімату б'є по гаманцях і здоров'ю
2 хв на прочитанняВчора
В Україні попереджають про небезпечного мармурового клопа, який нищить врожай
1 хв на прочитанняВчора
Капрезе — смак літа на тарілці: як звичайний помідор, сир і базилік стають шедевром
1 хв на прочитанняВчора
В Україні створюють Виплатну агенцію для підтримки фермерів
2 хв на прочитання20 Липня 2025
Хрусткі малосольні огірки: перевірений рецепт від Євгена Клопотенка на 3-літрову банку
2 хв на прочитання20 Липня 2025