Догори
Дати відгук

Науковці пояснили, які горіхи можуть викликати рак

Небезпека — в токсинах, що виділяє непомітна оку цвіль.

1 хв на прочитання29 Грудня 2020, 06:20
Поділитись:

Німецькі медики наполегливо радять не вживати гіркі на смак горіхи, оскільки вони можуть бути заражені цвіллю та токсично впливати на організм. Про це заявили експерти з Федерального управління у справах захисту прав споживачів і безпеки харчових продуктів (BVL) у Німеччині.
Йдеться про мікотоксини, які можуть з'являтися в горіхах під час збирання врожаю, транспортування, а також неправильного зберігання. Високі температури, наприклад, випічка, жарка або кип'ятіння, їм не страшні. Помітити мікотоксини неозброєним оком неможливо, також вони не мають запаху — вказує на зараження горіхів токсинами тільки затхлий або гіркий присмак.
Особливо забруднені ними фісташки та арахіс. У BVL констатують, що у 2019 році, порівняно з мигдалем і волоськими горіхами, арахіс і фісташки були «забруднені» токсинами особливо сильно.
З'їдати горіхи з мікотоксинами дуже небезпечно. Грибки, що є в таких горіхах, за словами експертів, можуть викликати діарею та блювоту, сприяти розвитку раку, шкодити ниркам і печінці та послабити імунну систему.
«Рекомендуємо негайно випльовувати гіркі горіхи», — заявили у BVL.
Щоб токсичні мікотоксини не розвивалися, горіхи слід зберігати в сухому та прохолодному місці. З цією ж метою їх можна заморожувати.

А медик пояснив, як українцям пережити новорічне застілля та не потрапити до лікарні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.