Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Нарубали дерев на території природно-заповідного фонду на пів мільйона грн збитків

Нарубали дерев на території природно-заповідного фонду на пів мільйона грн збитків

За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

2 хв на прочитання30 Травня 2024, 20:39
Нарубали дерев на території природно-заповідного фонду на пів мільйона гривень збитків Нарубали дерев на території природно-заповідного фонду на пів мільйона гривень збитків
Поділитись:

Своїми протиправними діями чоловіки заподіяли державі збитків майже на пів мільйона гривень. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Слідчі встановили, що 55-річний житель Усатівської сільської громади разом зі своїм 23-річним сином на автомобілі «ВАЗ» прибули до урочища «Верхній ліс», що входить до природно-заповідного фонду України, в межах села Северинівка Березівського району, де вирубали чотири гледичії. Спиляні дерева вони розпилили на колоди, завантажили до автомобільного причепа та попрямували додому. Тоді їх і зупинили поліцейські, які патрулювали територію. Жодних дозвільних документів на здійснення даного роду діяльності у чоловіків не було.

У правопорушників правоохоронці вилучили в якості речових доказів автомобіль з причепом, спиляними деревами, бензопилою та сокирою.

Сума збитків, заподіяних чоловіками державі в особі Северинівського лісництва філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України», склала близько 500 тис. грн. 

«Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, перевезенні незаконно зрубаних дерев, за попередньою змовою групою осіб, вчиненій на території природно-заповідного фонду, які спричинили тяжкі наслідки. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років. Слідство триває», - прокоментував начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов.

"Порубка, перевезення, зберігання та збут дерев – це процеси, які регламентовані діючим законодавством і потребують відповідних дозволів. Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників – це правопорушення, яке тягне за собою покарання", - звертаються у відомстві. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання8 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання11 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому