Рецепт смачного салату, який підійде до будь якого святкового столу. Вишуканий шаровий салат з грибами маринованими та копченою куркою, який чудово виглядає на святковому столі та легко підкорить усіх ваших гостей не лише оформленням, але й гармонійним поєднанням інгредієнтів.
Куряча грудка 450 г |
Рис 200 г |
Морква 200 г |
Яйця 4-5 шт. |
Сир твердий 200 г |
Мариновані опеньки1 банка (0.5 л) |
Кріп (пучок) |
Петрушка (кілька листочків) |
Майонез за смаком |
Сіль за смаком |
1. Для формування салату нам знадобиться кулінарне кільце та красива тарілка для подачі. Підготувавши інвентар, можемо починати створення страви. Для цього потрібно спочатку відварити курячу грудку у підсоленій воді (можна також в окріп додавати лавровий лист та горошок чорного перцю, тоді м’ясо набуде легкого приємного аромату). Охолоджене м’ясо необхідно нарізати максимально акуратними кубиками середнього розміру, перемішати його з майонезом і викласти першим шаром у тарілку з формою.
2. Далі відварюємо рис. Охолоджуємо його і викладаємо другим шаром салату. Змащуємо ретельно майонезом.
3. Відварюємо моркву. Чистимо її від шкірки та охолоджуємо. Згодом натираємо на тертушці і викладаємо третім шаром салату.
4. Гарненько змащуємо моркву майонезом.
5. Наступний шар – яйця. Для цього варимо 5 яєць, чистимо їх і охолоджені натираємо на середній тертушці. Викладаємо їх, рівномірно розподіливши по формі.
6. За бажання додаємо трішки солі та обов’язково змащуємо майонезом.
7. Твердий сир натираємо на дрібній тертушці і викладаємо передостаннім шаром салату. Додаємо майонез.
8. На завершальному етапі викладаємо поверх сиру мариновані опеньки разом із листочками петрушки.
9. Забираємо кулінарне кільце і змащуємо майонезом бокові частини нашого салату-торта.
10. Після цього за допомогою лопатки до стінок салату присипаємо подрібнений кріп.
11. Салат виходить надзвичайно красивим, запашним та особливим завдяки маринованим опенькам. Він сподобається будь-кому, хто його спробує, але найбільше він підкорить фанатичних естетів.
Смачного!
Читайте також: Рецепт приготування сезонних яблучних сирників з медом