Аби приготувати смачну і ситну тушонку, не обов'язково витрачати години на кулінарні експерименти. Цей рецепт найсмачнішої домашньої тушонки з курки довів, що достатньо всього чотирьох простих продуктів.
Інгредієнти:
курка — 2 кг;
пepeць чорний горошок — 20 штук;
сіль — 20 г;
лавровий лист — 4 штуки.
Πриготування.
З м'яса курки зняти шкіру, нарізати дрібно, відокремити м'ясо від кісток, вкласти в каструльку, посолити, поперчити. Поставити каструльку з м'ясом хвилин на 40 у холодильник.
Банки ретельно стерилізувати.
Укласти по 10 перчинок горошком і по 2 лаврових листочки на дно кожної стерильної баночки.
Β банки розкласти м'ясо, але не потрібно їх «напихати» дуже щільно.
Банки поставити в холодну духовку, ввімкнути на 150 °С і залишити на 4,5 години.
Коли відключиться духовка, нехай банки стоять там ще півгодини, щоб охололи. Потім дістати банки і закрути їх стерилізованими кришками, перевернути.
Також ми розповідали про суджук — натуральну ковбасу, яку можна приготувати у домашніх умовах.