Догори
Дати відгук

Найкращий овоч для зниження артеріального тиску

Цей овоч заслуговує на головний приз.

2 хв на прочитання09 Листопада 2022, 13:20
Поділитись:

Багато людей намагаються знизити свій артеріальний тиск, щоб зменшити ризик цих потенційно смертельних наслідків. Деякі перевірені рекомендації щодо контролю артеріального тиску містять обмеження споживання натрію, фізичні вправи та дотримання дієти.

У межах цієї дієти, створеної спеціально для зниження артеріального тиску, людям рекомендується їсти багато корисних для серця продуктів, а саме овочі.

Як овочі відіграють роль у регуляції артеріального тиску

Овочі зазвичай багаті на здорові поживні речовини, що підтримують артеріальний тиск (наприклад, клітковина), і мають низький вміст натрію. Певні види овочів також є природними джерелами кальцію, магнію та калію, що допомагають підтримувати нормальний артеріальний тиск.

Але якщо ви шукаєте найкращий овоч №1, який можна додати до дієти для кров’яного тиску, буряк заслуговує на головний приз.

Чому саме буряк

Цей овоч містить природні хімічні речовини, які в організмі перетворюються на оксид азоту - судинорозширювальний засіб, тобто хімічну речовину, яка розслаблює внутрішні м’язи ваших кровоносних судин і сприяє збільшенню кровотоку. 

Дані клінічних випробувань показують, що вживання свіжого бурякового соку може допомогти знизити артеріальний тиск. Систематичний огляд і метааналіз, опубліковані в журналі Frontiers in Nutrition, показали, що вживання бурякового соку протягом 3-60 днів покращує систолічний артеріальний тиск серед суб’єктів дослідження.

І згідно з результатами рандомізованого перехресного дослідження, опублікованого в журналі Академії харчування та дієтології, споживання багатих нітратами овочів, таких як буряк, позитивно впливає на показники артеріального тиску серед молодих людей.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.