Догори
Дати відгук

Найкраще, що можна зробити з грибами: улюблений рецепт Миколи II

2 хв на прочитання27 Лютого 2023, 15:15
Поділитись:

Найкраще, що можна зробити з грибами, щоб повністю розкрити їх смак, — посмажити. Цей первісний спосіб приготування так і залишається кращим з кращих, незважаючи на всі нові технології. У смаженні грибів досягли успіху фіни, саме про їх рецепт вам розповість «Це Смак».

Гриби в пивному клярі — стародавній рецепт з цікавою історією. Широке розповсюдження отримав у часи Радянсько-фінської війни, коли список затребуваних серед солдатів страв обмежувався тими, які можна приготувати в польових умовах. Подейкують, що гриби в клярі полюбилися самому Миколі II.

Інгредієнти

  • Печериці:400 г
  • Яйце:2 шт.
  • Пшеничне борошно:50 г
  • Твердий сир:65 г
  • Світле пиво:200 мл
  • Натріть сир на дрібній тертці і приступайте до приготування кляра. Збийте яйця і додайте до них пиво, потім борошно і сир. Перемішайте все до однорідної консистенції.
  • Гриби промийте, переберіть і видаліть темні плями, якщо такі будуть.
  • Кожен гриб вмочайте в кляр і смажте в олії до золотистої скоринки. Грибів багато, краще задіяти одразу дві сковороди або смажити в кілька підходів. Подавайте їх гарячими з улюбленим соусом.

Для кляру краще всього використовувати світле пиво, оскільки темне може надати страві небажану гірчинку. У оригінальному рецепті приправ немає, але звичні нам сіль і перець зайвими не будуть, а разом з ними часник, мускатний і навіть волоський горіх. До речі, якщо вам подобається більш хрустка скоринка використовуйте дрібні панірувальні сухарі. Для приготування найзручніше брати печериці втім, будь-які гриби в клярі вийдуть чудово! Збережіть наш рецепт грибів і переконайтеся, що це так.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.