Догори
Дати відгук

На Закарпатті вільних місць в лікарні вже немає

Для лікування та догляду за пацієнтами з COVID-19 не вистачає медичних працівників

2 хв на прочитання05 Листопада 2020, 11:32
Поділитись:

У деяких регіонах України ситуація з кількістю хворих на коронавірус пацієнтів є вкрай критичною.  Медики заявляють про це відкрито, говорячи про відсутність вільних місць в інфекційних відділеннях та нестачу лікарського персоналу. 

Так, у  Закарпатській обласній клінічній лікарні  вільних місць для пацієнтів з COVID-19 не залишилося. Про це  розповіла завідувачка COVID-центром лікарні Оксана Цимбота, пише nv.ua.

Під пацієнтів з COVID-19 перепрофілювали хірургічне відділення, оскільки лише там є необхідна інфраструктура для організації зеленої, жовтої та червоної зон.

«Зараз у нас 85 хворих, а ліжок у нас також 85. Тобто зайняті всі ліжка. Останній тиждень відбувається щось неймовірне — скільки хворих виписуємо, одразу на їхнє місце поступають нові. Легших [з легким перебігом COVID-19] поки що тримаємо в амбулаторному режимі, але і вони підлягають обов’язковій госпіталізації», — розповіла вона.

Медик  також зазначила, що для лікування та догляду за пацієнтами з COVID-19 не вистачає медичних працівників, лікарі та медсестри вибилися із сил.

За словами директора лікарні Юрія Яцини, ситуацію з коронавірусом можна вирішити тільки за допомогою жорсткого карантину: «Якщо дана ситуація не буде повчальною для всіх, то інших методів я не бачу. Якщо ми запровадимо різкий, жорсткий карантин на два тижні, за два тижні люди перехворіють, отримають імунітет і не будуть заражати інших. І на цьому все поступово закінчиться. Гратися з карантином не можна». 

Як відомо, в Україні третій день поспіль фіксують рекордний приріст нових випадків зараження коронавірусом.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost