Догори
Дати відгук

На виборах до Київради балотується нова "зелена" партія

1 хв на прочитання16 Серпня 2020, 11:04
Поділитись:

Низка столичних еко-, кліматичних, зоозахисних та інших активістів об’єдналися у партію Екологічна Альтернатива на виборах до міської ради Києва. Серед них, зокрема, є й ексочільник Держекоінспекції Єгор Фірсов.

За словами учасників об'єднання, нині майже ніхто не пропонує вирішення проблем довкілля на політичному рівні.

«Мотив цього рішення дуже простий - жодна політична сила України сьогодні не пропонує чіткого вирішення екологічних проблем. На слуху що завгодно, але тільки не проблеми стану навколишнього середовища, які насправді стосуються кожного з нас. Екологічна Альтернатива - це не черговий одноразовий проект під вибори і не імітація», - написав Фірсов.

За його словами, партія навіть намітила перелік проблем столиці з довкіллям, які треба вирішити першочергово.

«Це в першу чергу - ліквідація золовідвалу Дарницької ТЕЦ і переведення самої ТЕЦ на газ, реконструкція вигрібної ями під назвою Бортницька станція аерації, будівництво мусоропереробного заводу для сортування і переробки відходів, від яких Київ сьогодні вже задихається, забезпечення якісною питною водою кожної оселі, збереження зелених зон, побудова екологічної інфраструктури, раціональне використання коштів екологічного фонду та багато чого іншого», - написав Фірсов.

Серед відомих активістів партії: Денис Казанский (блогер та журналіст), Павло Вишебаба (голова ГО Єдина планета, координатор Кампанії ХутроОFF, засновник першого веганського кафе в Україні), Сергій Волков (екс-голова Столичного округу Держекоінспекції) Катерина Сорока (співзасновниця ГО Єдина планета, юристка, зоозахисниця), Остап Єднак (народний депутат 8 скликання) та інші.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost