Догори
Дати відгук

На Волині пацієнта з ботулізмом рятували препаратом за 93 тисячі гривень

Хворий на ботулізм довгий час перебував у відділенні інтенсивної терапії.

1 хв на прочитання31 Серпня 2021, 12:01
Ліки Ліки
Поділитись:

Чоловік 1966 року народження вживав м’ясну консерву домашнього виготовлення (тушенину) без термічної обробки. Житель села Ветли, ще 24 серпня потрапив до Любешівської багатопрофільної лікарні з діагнозом «ботулізм».

Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, перші симптоми хвороби — двоїння в очах, важкість ковтання та порушення мови — у волинянина з'явилися на третю добу.

Волинянин перебував у стабільно важкому стані на апараті штучної вентиляції легень. Як Суспільному повідомив директор медзакладу Богдан Іванів, для порятунку, чоловіку ввели протиботулінічну сироватку (антитоксин), яку знайшли та привезли з Рівненської області. Один флакон препарату коштує 93 тисячі гривень.

Станом на 26 серпня хворий на ботулізм перебував у відділенні інтенсивної терапії медзакладу в коматозному стані. 

Зареєстрований випадок ботулізму у Любешівській багатопрофільній лікарні — перший за останній декілька років.

Довідково: Ботулізм — це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, у яких накопичилися ботулотоксини. Воно може призвести до тяжких наслідків. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування — м’яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є всі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувалися або зберігалися неналежним чином.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.