у світі почали більше уваги приділяти корисній для здоров’я їжі, і агрономія розвивається в цьому напрямку. Відомо, що нові сорти кольорових зернових покращують харчування споживачів, бо мають корисні якості, втрачені в традиційних для нас червонозерних пшеницях.
Як пише agronews.ua, кольорові сорти планують сіяти для продажу і для випічки.
Відтак, на Хмельниччині аграрії планують вирощувати на полях агрофірми чорно- й синьозерну пшеницю, а також голозерний ячмінь.Такий "врожайний" експеримент мають провести на полях с/г підприємства в Красилівському районі, де вже вирощують традиційні сорти червонозерної високоурожайної пшениці.
За словами директора компанії Олега Білявця, підприємство таким чином хоче бути унікальними і створювати той продукт, якого ще немає, який має додаткову цінність, особливо харчову.
"Вирощуємо спеціальні сорти такі як спельти, пшениці чорнозерні, голубозерні, голозерний ячмінь, також пігментовані», — каже він.
Додамо, до початку осені зернові та сезонні овочі не припинять зростати в ціні, прогнозують експерти.