На столах українців з'явиться хліб із синьої пшениці

1 хв на прочитання25 Серпня 2020, 09:47
pixabay

Нові сорти кольорових зернових покращать харчування споживачів, бо мають корисні якості, втрачені в традиційних для нас червонозерних пшеницях.

у світі почали більше уваги приділяти корисній для здоров’я їжі, і агрономія розвивається в цьому напрямку. Відомо, що  нові сорти кольорових зернових покращують харчування споживачів, бо мають корисні якості, втрачені в традиційних для нас червонозерних пшеницях.

Як пише agronews.ua, кольорові сорти планують сіяти для продажу і для випічки.

Відтак, на Хмельниччині аграрії  планують вирощувати на полях агрофірми чорно- й синьозерну пшеницю, а також голозерний ячмінь.Такий "врожайний" експеримент мають провести на полях с/г підприємства в Красилівському районі, де вже  вирощують традиційні сорти червонозерної високоурожайної пшениці. 

За словами директора компанії Олега Білявця,   підприємство   таким чином  хоче  бути унікальними і створювати той продукт, якого ще немає, який має додаткову цінність, особливо харчову.

"Вирощуємо спеціальні сорти такі як спельти, пшениці чорнозерні, голубозерні, голозерний ячмінь, також пігментовані», — каже він.

Додамо, до початку осені зернові та сезонні овочі не припинять зростати в ціні, прогнозують експерти.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: